پیامك هشدار دیگر كارساز نیست

پیامك هایی كه سرعتشان حریف سرعت سیل نمی شود!

پیامك هایی كه سرعتشان حریف سرعت سیل نمی شود!

به گزارش متخصص فلز بررسی سیستم های جهانی اطلاع رسانی فجایع طبیعی نشان می دهد، روش پیامكی در كشورهای پیشرفته حدودا منسوخ شده است. امروزه در هنگام وقوع خطر، به جای ارسال پیامك روی گوشیهای موبایل از آلارم استفاده می شود تا همه كسانی كه گوشی موبایل دارند متوجه خطر و بحران شده و جان خویش را نجات دهند.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، سیستم جهانی اخطار و اطلاع رسانی فجایع طبیعی در پایگاه خبری خود با اشاره به بارندگی های شدید اخیر در ایران نوشته است: سیل در استان های شمالی و جنوبی ایران تابحال بیشتر از ۲۰ قربانی گرفته است و انتظار می رود در ایام پیش رو هم با عنایت به بارندگی های شدید، بعضی از قسمت های ایران و افغانستان درگیر سیل باشند.
بلایای طبیعی همواره باعث خسارت های سنگینی شده اند و تنها منحصر به ایران نیستند. طبق برآورد سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ به علت زلزله، سیل و رانش زمین زندگی ۴۴۵ میلیون نفر در سطح جهان تحت تأثیر قرار گرفته است و ۸۰۰۰ نفر جان خویش را از دست داده اند. این بلایا در آن سال ۱۳۹ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی صدمه زده اند.
در شرایطی كه در ایام اخیر ستاد مدیریت بحران مبادرت به ارسال هشدارها و سفارش های ایمنی از راه پیامك به شهروندان كرده است، بررسی تجربه كشورهای جهان در مقابله با این گونه حوادث نشان داده است كه روش پیامكی تقریباً در خیلی از كشورهای پیشرفته كنار گذاشته شده است، چون كه خیلی از شهروندان پیامك های خویش را با تأخیر چك می كنند و یا آنها را اصلاً چك نمی كنند و هم این روش در خیلی از موارد توان اخطار دهی فوری را ندارد.
اواسط مرداد سال قبل آتش سوزی گسترده در جنگل های ایالت كالیفرنیا منجر به مرگ سه نفر همچون دو كودك شد. به دنبال این اتفاق، آژانس فدرال مدیریت شرایط اضطراری آمریكا با هماری دانشگاه كلرادو دست به ایجاد یك سیستم اخطار سریع از راه گوشیهای همراه زد.
آن طور كه در پایگاه خبری این آژانس آمده است، این سیستم اخطار كه از سوم اكتبر سال ۲۰۱۸ عملیاتی شده، با موفقیت توانسته است با اخطار به شهروندان در معرض خطر طوفان "فلورانس"، تا حد زیادی از خسارت ها بكاهد. پیغام هشداری كه توسط این سیستم ارسال می شود، بلافاصله روی صفحه اصلی تلفن همراه گیرنده قرار می گیرد و آغاز به لرزش یا در حالت با صدا آغاز به نواختن آهنگ اخطار در گوشی مشترك می كند.
این هشدارها به مدت ۳۰ دقیقه روی صفحه تلفن همراه باقی می مانند و قابلیت قطع شدن ندارند. البته احتمالاً قابلیت قطع شدن آلارم به محض رؤیت كاربر درآینده به آنها افزوده خواهد شد.
به قول شبكه خبری فاكس، سیستم اخطار فجایع طبیعی آمریكا تابحال با موفقیت روی ۲۲۵ میلیون گوشی امتحان شده است. این سیستم كه كار روی آن از سال ۲۰۱۲ شروع شده بود، توانایی ارسال اخطار سریع به مشتركان آمریكایی را در هر نقطه ای از این كشور و بر روی هر اپراتور تلفنی دارد.
در دیگر كشورها هم از سیستم های مشابهی بهره گیری می شود. بنا بر اعلام فایننشیال تایمز، دولت ژاپن برای ایجاد سیستم اخطار سریع زلزله از راه تلفن همراه یك میلیارد دلار هزینه كرده و این پروژه بعد از ۱۵ سال تحقیق عملیاتی شده است. حالا در زمان وقوع زلزله و سونامی با ارسال آلارم به گوشیهای شهروندان ژاپنی از آنها خواسته می شود بلافاصله به اماكن امن بروند. در السالوادور و شیلی هم دولت این كشورها در حال كار روی سیستم مشابهی هستند.
یك استارت آپ ترك به نام "زیز موس" هم در حال كار روی یك سیستم اخطار سریع زلزله بر روی گوشی است كه تابحال با موفقیت در فیلیپین امتحان شده و توانسته است از شركت "ورایزون" یك میلیون دلار سرمایه جذب نماید.



1398/01/07
20:04:40
4695
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , سازمان , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات