نظر مستخدمین حسینی درباره لایحه بودجه ۹۹

معافیت مالیاتی را بردارید تا كسری بودجه نداشته باشیم

معافیت مالیاتی را بردارید تا كسری بودجه نداشته باشیم

متخصص فلز: معاون وزیر اسبق اقتصادضمن انتقاد از اینكه در بودجه سال آینده به رشد و ثبات اقتصادی چندان توجهی نشده است، اصرار كرد كه حذف معافیت های مالیاتی بهترین راه برای جبران كسری 106 هزار میلیاردی بودجه سال آینده است.


حیدر مستخدمین حسینی در گفت و گو با ایسنا، ضمن تقدیر از دولت برای ارائه بودجه به مجلس در زمان مناسب اظهار نمود: با عنایت به این كه دولت لایحه بودجه را سر وقت به مجلس شورای اسلامی تقدیم كرد، مجلس می تواند بر طبق بخشنامه ها به لایحه بودجه ورود و اهداف كمی و كیفی آنرا بررسی كند. از طرف دیگر كارشناسان اقتصادی نیز فرصت كافی جهت بررسی و ارائه نظرات خود دارند تا بودجه متناسب با شرایط كنونی كشور تصویب شود.
وی با اشاره به بخشنامه بودجه كه در مهر سال جاری ارائه شده بود، اظهار نمود: در این بخشنامه رویكرد این بود كه برای سال ۱۳۹۹ در بلندمدت رشد اقتصادی و در كوتاه مدت ثبات اقتصادی ایجاد شود. از جانب دیگر نظام بودجه ریزی اصلاحات ریشه ای داشته باشد تا در اقتصاد و عدالت و هزینه ها كارا باشد و درآمدزایی پایدار ایجاد شود.
معاون وزیر اسبق اقتصاد با بیان این كه در لایحه بودجه ۱۳۹۹ كه روز گذشته تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، هیچ كدام از موارد مذكور رعایت نشده است، اظهار داشت: لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ در كوتاه مدت ثبات ایجاد نخواهد كرد و پیشرفت متوازن و اصلاح ساختار نیز نخواهد داشت. از طرف دیگر دولت شب گذشته اصلاح ساختار را ارائه كرد و سوال این است كه چرا این بخش هم زمان با لایحه ارائه نشد؟
ایشان سپس با تاكید بر این كه بودجه برنامه ای برای یك سال مالی است كه در آن درآمدها و هزینه ها برآورد می شود، افزود: لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ هدفمند، كارا و اثربخش نیست و حتی هدف كلی بودجه در آن تحقق پیدا نمی كند.

عدم تحقق مالیات و فروش نفت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹
این كارشناس اقتصادی در مورد اهداف كمی لایحه بودجه سال آینده اظهار داشت: در این لایحه بر مالیات از درآمد حاصل از گمرك تاكید زیادی شده است، اما باید توجه داشت كه واردات و در نتیجه مالیات از درآمد واردات كاهش پیدا كرده است و در حالی در بخش مالیات از درآمد حاصل از گمرك ۱۹۵ هزار میلیارد تومان دیده شده كه هم كشور با ركود مواجه می باشد و هم تورم ۴۰ تا ۴۵ درصدی داریم؛ بدین سبب بودجه ای كه برای این بخش دیده شده چگونه باید تحقق پیدا كند و بنگاه های اقتصادی چگونه باید بتوانند مالیات دهند؟
مستخدمین حسینی با بیان این كه در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ فروش یك میلیون بشكه نفت در روز دیده شده است، اظهار نمود: طبق گفته معاون سازمان برنامه و بودجه، میزان صادرات نفت هم اكنون ۳۰۰ هزار بشكه در روز است؛ بدین سبب چه اتفاقی مقرر است رخ دهد كه میزان صادرات به یك میلیون بشكه در روز برسد؟! بدین سبب این بخش از بودجه هم مانند مالیات تحقق نخواهد یافت.
وی افزود: در قسمتی از لایحه نیز فاینانس ۳۰ میلیارد دلاری به منظور سرمایه گذاری در داخل دیده شده است. دولت باید توضیح دهد در شرایط تحریم چه سرمایه گذاری صورت گرفته كه بر طبق آن این بخش در لایحه بودجه دیده شده است؟
معاون وزیر اسبق اقتصاد افزود: از طرف دیگر هم رئیس جمهور و هم رئیس سازمان برنامه و بودجه قبل از این اعلام نموده اند كه بودجه سال ۱۳۹۹ در امتداد كمك به معیشت است. این در حالیست كه یارانه سه دهك بالای جامعه حذف خواهد شد و فقط ۱۵ درصد به حقوق كارمندان اضافه می شود؛ در صورتیكه میزان تورم ۴۰ تا ۴۵ درصد است. در واقع بودجه سال ۱۳۹۹ قدرت خرید كاركنان و اقشار پایین جامعه را كمتر می كند.
بگفته وی، مجلس شورای اسلامی فرصت رسیدگی به دو سوم بودجه كه مربوط به شركت های دولتی، بانك ها و موسسات غیرانتفاعی است را ندارد.

ارز ۴۲۰۰ تومانی، رانتی برای واردكنندگان است
مستخدمین حسینی در ادامه با اشاره به در نظر گرفتن نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات كالاهای اساسی اظهار داشت: نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای وارد كننده ها نوعی رانت شمرده می شود، برای اینكه كالاهایی كه با این نرخ ارز امسال وارد شدند با همین نرخ در اختیار مردم قرار نگرفته اند؛ بدین سبب دولت باید پاسخ دهد كه چرا برای سال ۱۳۹۹ هم باز ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته است؟
او با تاكید بر این كه لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ غیر واقعی است، افزود: مگر این كه دولت از موضوعی اطلاع داشته باشد كه ما از آن بی خبریم یا مقرر است یك شوك بیرونی مانند یك دیپلماسی كه فروش نفت را بالا می برد، به كشور وارد شود.

معافیت مالیاتی حذف شود
مستخدمین حسینی در ادامه با اشاره به كسری ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی بودجه پیشنهاد كرد كه حذف معافیت مالیاتی فرصت خوبی برای جبران كسری است. نظام مالیاتی كشور بسیار ضعیف و ناكارآمد است. چند وقت پیش جامعه هنری از مالیات معاف شدند كه می توان این مساله را به خیلی از بخش ها تعمیم داد. پیشنهاد من حذف معافیت مالیاتی برای مشخص شدن ظرفیت مالیاتی كشور است.
وی با بیان این كه با حذف معافیت مالیاتی ظرفیت مالیاتی كشور مشخص می شود اضافه كرد: اینگونه همه باید مالیات پرداخت كنند؛ تصویر روشنی از افراد و كارهایی كه باید معاف باشند ارائه می شود و همه اطلاع خواهند داشت كه چه كسانی و به چه میزان از مالیات معاف هستند.
معاون وزیر اسبق اقتصاد با تاكید بر این كه حذف معافیت مالیاتی به جبران كسری بودجه كمك می نماید، اظهار داشت: با این اتفاق نیازی به درآمد حاصل از فروش نفت نداریم و می توان درآمد نفت را صرف پروژه های عمرانی كرد.
به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ با منابع كلی ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان روز ۱۷ آذر به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.



1398/09/18
13:39:43
4302
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , بودجه , حقوق , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات