رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح كرد

پتانسیل ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به كشورهای همسایه

پتانسیل ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به كشورهای همسایه

متخصص فلز: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، با اشاره به اینكه كشورهای همسایه ایران سالانه 1000 میلیارد دلار كالا وارد می كنند، اظهار داشت: پس ما پتانسیل صادرات 100 میلیارد دلاری به آنها را داریم.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، مسعود خوانساری امروز سه شنبه ۱۰ دی ۹۸ در مراسم معرفی و تقدیر از صادركنندگان نمونه استان تهران اظهار داشت: اگر مشكل تحریم حل نشود، در سال ۹۹ نیز مشكلات زیادی رخ خواهد داد، این در حالیست كه بودجه سال آینده نیز نشان میدهد كه در شرایط تحریمی گرفتار مشكل است، این در حالیست كه اقتصاد ایران در سال ۹۹ با همین مشكلات بودجه ای دست و پنجه نرم خواهدنمود.
خوانساری معتقد می باشد، یكی از راههای اساسی كه می توان به تحریم غلبه كرد صادرات غیرنفتی است كه یكی از راههای دور زدن تحریم و فرار، صادرات غیرنفتی است كه با عنایت به امكانات و پتانسیلی كه در كشور وجود دارد، بیشتر از آنچه كه صادر می نماییم، می توان صادرات را جهش داد.
وی گفت: ۱۵ كشور همسایه ایران هستند كه در سال بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات دارند كه بر این اساس، باید از این پتانسیل استفاده نمود. اما مهمتر این است كه موانع را از پیش روی صادرات برداریم. این درحالی است كه افزایش ناگهانی قیمت ارز ضربه زیادی به اقتصاد كشور زد و معیشت مردم را گرفتار مشكل كرد، اما فایده آن، این بود كه اگر قیمت ارز واقعی شود، می توان به تولید و صادرات كشور تكیه كرد و بجای اینكه یارانه را به كالاهای خارجی دهیم، روی كالاهای ایرانی سرمایه گذاری نماییم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: با وجود قیمت ارز كه در سال ۹۷ تحت فشار بود، اما حداقل خیلی از وارداتی كه با ارز ارزان وارد كشور می شد، متوقف گردید و فضا در خیلی از كشورهای هدف صادراتی برای كالاهای ایرانی، رقابتی شد. اما حالا وقت آن است كه دید كه چه موانعی سر راه صادرات است و آنرا برداشت تا بتوان به تولیدات صادرات محور تكیه بیشتری كرد.
خوانساری اظهار داشت: خیلی از دست اندركاران و تصمیم گیران صادراتی، به توسعه صادرات اعتقاد دارند و بر این موضوع، اشراف دارند. در شهریورماه امسال وزارت صمت تصمیم گرفت كه تعرفه برخی كالاها را به بهانه اینكه مواد خام هستند، افزایش دهد تا آنها را به سمت تولید هدایت كند؛ در این میان كالاهایی همچون سنگ آهن و سنگ های تزئینی با افزایش تعرفه مواجه گشتند، اما در ماه قبل،
وی اضافه كرد: در این میان به اتاق بازرگانی اعتراضات گسترده ای شد اما به هر حال جلوی صادرات كالای خام را گرفتند، پس ۲۵ درصد تعرفه قرار دادند، اما ارزیابی مجدد انجام شد كه نشان داد صادرات برخی كالاها ۹۰ درصد كاهش یافته بود، اما حالا تصمیم گرفتند كه ۲۵ درصد به ۱۰ درصد كم شود، اما نخستین سوال این است كه باید دستگاهی پاسخگو باشد كه اگر ۲۵ درصد كارشناسی بوده، چرا صادرات ۹۰ درصد افت كرد، آن هم در زمانی كه نیاز به صادرات داریم و هر یك دلاری كه برای كشور حاصل شود، مشكلات زیادی را حل می كند.
خوانساری اظهار داشت: بازی كردن با تعرفه ها به صورت غیركارشناسی یا ممنوعیت و محدودیت برخی كالاها، ریسك بالایی دارد و پشت آن هزاران مساله وجود دارد، به این معناكه صادركنندگان یك سال تلاش می كنند بازاری را به دست آورند، اما برخی تصمیمات یك نفر را ممكنست از عرش به فرش برده یا برعكس عمل كند، پس باید مجموعه تصمیم گیران به صورت جزیره ای عمل نكرده و با بخش خصوصی و تشكل های تخصصی، همفكری كنند.
وی اضافه كرد: در مورد تحریم هایی كه امریكا اعمال می كرد، حتی بازه زمانی برای اجرا وجود داشته و گفته می شد كه شش ماه یا سه ماه دیگر اجرایی می شود، اما ما بدون مقدمه تصمیمات تجاری گرفتیم، در حالی كه انتظار بر این است كه همه تصمیم گیران، صادركنندگان كشور را مدنظر قرار داده و از آنها نظرخواهی نمایند.
خوانساری اظهار داشت: باید از هر صادركننده بپرسیم كه اگر قرار باشد صادرات به دو برابر برسد، چه تمهیداتی نیاز دارد و برای او فراهم نماییم، این كار پیچیده ای نیست.


منبع:

1398/10/10
12:23:00
4236
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بازرگانی , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات