محققان یكی از شركتهای دانش بنیان عرضه كردند

سامانه ای برای استخراج پروتئین های آب پنیر با كمك فناوری نانو

سامانه ای برای استخراج پروتئین های آب پنیر با كمك فناوری نانو

به گزارش متخصص فلز محققان یكی از شركت های دانش بنیان بعد از عرضه سامانه ای برای تصفیه آب های خاكستری و پساب، موفق به عرضه سامانه ای برای جداسازی پروتئین های موجود در آب پنیر شده اند كه در صنعت غذایی كاربردهای فراوانی دارد.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، یكی از شركت های فعال در صنعت نانو با چشم انداز تبدیل شدن به یكی از فعالان اصلی در حوزه فرآیندهای جداسازی با قابلیت رقابت با سایر تولیدكنندگان در صنعت طراحی و ساخت غشاهای نانوساختار و فرآیندهای غشایی، فعالیت خویش را شروع كرد. مأموریت این شركت، بومی سازی دانش فنی تولید غشاهای نانوساختار سرامیكی با توزیع اندازه حفرات مهندسی شده جهت كاربردهای مختلف و گسترش بازارهای فروش داخلی و دستیابی به بازارهای خارجی و صادرات محصولات است.
دستگاه تصفیه پساب خاكستری با استفاده از غشاهای سرامیكی نانوساختار، تولیدی این شركت است. آب خاكستری به پساب های خانگی، به استثنای خروجی فاضلاب سرویس های بهداشتی گفته می شود كه هنگام حمام كردن و شستن رخت یا ظرف ایجاد می شود. این محققان با طراحی سامانه ای مبتنی بر میكروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون امكان بازگرداندن آب های خاكستری به چرخه مصرف و بازیافت ۷۰ درصدی این پساب را فراهم نموده اند.
دستگاه تصفیه پساب خاكستری به صورت هیبریدی و با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیكی چند كاناله در دو مرحله با غشاهای میكرو فیلتراسیون (MF) و غشاهای اولترافیلتراسیون (UF)، كلیه آلودگی های آب خاكستری شامل "شوینده ها"، چربی، آلودگی های بیولوژیكی و كدورت را حذف كرده و آب تصفیه شده بعد از گندزدایی از دستگاه خارج می شود.
كاركرد غشاهای سرامیكی نانوساختار میكرو فیلتراسیون، حذف آلودگی ها و كاهش BOD و COD آب خاكستری است و غشاهای سرامیكی نانو ساختار اولترا فیلتراسیون هم جهت گندزدایی آب تصفیه شده خروجی به كار گرفته شده است. در مرحله میكروفیلتراسیون چربی ها، شوینده ها و دیگر درشت مولكول ها و همینطور تا حدود زیادی میكروب ها و میكروارگانیسم ها و در مرحله اولترافیلتراسیون تمامی میكروارگانیسم ها و حتی لاشه میكروارگانیسم ها از آب ورودی حذف می شود. محصول نهایی، آب با كیفیتی خواهد بود كه دارای استانداردهای داخلی و جهانی است.
جنس غشاهای به كار رفته در این دستگاه، سرامیكی بوده و اندازه حفره های این غشاها توسط مهندسان و متخصصان این شركت دانش بنیان با استفاده از فناوری نانو مهندسی شده است. در این دستگاه غشاها به همراه پمپ، الكتروموتور، كمپرسور، تلمبه های عبور آب از فیلترها، لوازم كنترل و تابلوی مربوطه به صورت یكپارچه است و فقط لوله های ورودی و خروجی به سامانه مزبور وصل می شود.
این شركت دانش بنیان همینطور موفق به تولید سامانه جداسازی پروتئین های موجود در آب پنیر شده است. با استفاده از این تكنولوژی می توان كنسانتره های پروتئینی از آب پنیر تولید كرد.
آب پنیر حاوی میزان بالای پروتئین های سرمی یا پروتئین های محلول در آب، لاكتوز، مواد معدنی و ویتامین ها است. پروتئین های سرمی اهمیت زیادی در بخش مواد غذایی و سلامت ایفا می كنند؛ ازاین رو باید این پروتئین ها را از آب پنیر جدا كرد. ازاین رو این محققان سامانه هیبریدی میكروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون را برای جداسازی و تخلیص پروتئین های پرارزش آب پنیر ارائه كردند كه می تواند از آب پنیر محصولات با ارزش پروتئینی را استخراج كند.
در این سامانه غشاهای نانویی با حفره های ۱۰ و ۱۰۰ نانومتری استفاده شده است. غشا با حفره ۱۰۰ نانومتری درشت مولكول ها را جدا می كند و غشای ۱۰ نانومتری هم ریزمولكول ها را از آب پنیر جدا می كند.
از پروتئین استخراج شده می توان برای غنی سازی شیرخشك، تولید مكمل های غذایی و افزایش ارزش غذایی نان استفاده نمود. هم اكنون این پروتئین ها به صورت وارداتی تأمین می شوند كه با توسعه این فناوری می توان در داخل كشور این پروتئین ها را تولید كرد. بر این اساس این شركت با یكی از صنایع لبنی كشور وارد مذاكره شده است تا این فناوری را به صورت آزمایشی در خط تولید این شركت نصب كنند.
در این سامانه آب پنیر از راه سیستم پمپاژ وارد غشاهای نانویی شده و فرایند میكروفیلتراسیون انجام شده و پیش تصفیه اولیه روی آن انجام می شود و در گام نخست چربی و كازئین موجود در آن جداسازی می شود و محلولی حاوی پروتئین های سرمی آب پنیر و عاری از هرگونه چربی و كازئین به دست می آید. پروتئین سرمی باقی مانده ارزش غذایی بالایی داشته و كاربردهای زیادی در صنایع دارد.
بیشتر از نیمی از كلسیم و فسفر موجود در شیر در نهایت وارد آب پنیر می شود. ازاین رو پروتئین های مهمی نظیر لاكتوگلوبین، لاكتالبومین، سرم آلبومین گاوی، ایمنوگلوبولین ها، پروتئوزپپتون ها و لاكتوفرین كه ارزش غذایی بالایی دارند، باید از آب پنیر بیرون بروند تا در صنایع غذایی و پزشكی استفاده شوند.



1398/10/27
19:12:08
4507
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , تخصص , تولید , تولیدكنندگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات