یك مقام مسئول اعلام كرد:

آغاز مطالعات بانكها در حوزه بانكداری دیجیتال

آغاز مطالعات بانكها در حوزه بانكداری دیجیتال

به گزارش متخصص فلز یك مقام مسئول در نظام بانكی، با اشاره به اینكه مقوله دیجیتالی شدن مورد توجه بانك ها در دنیا قرار گرفته است، اظهار داشت: برخی بانك ها در ایران برنامه ریزی و مطالعه در این حوزه را شروع كرده اند.


به گزارش متخصص فلز به نقل از پژوهشكده پولی و بانكی، علیرضا لگزایی درباره دیجیتالی شدن بانك ها و همینطور نظارت های دیجیتالی بر نظام بانكی، اظهار داشت: اگر در نظر بگیریم كه صنعت بانكداری در راه تحول دیجیتال قرار دارد، طبیعتا مقوله نظارت بر بانكهای دیجیتال یك مقوله حائز اهمیت می باشد.
وی با اشاره به اینكه عموما اصول و قواعد كلان نظارت بر صنعت بانكداری ثابت و پایدار می باشد، اضافه كرد: اساسا اصول نظارت بر فعالیتهای بانكی تغییر جدیدی نخواهد كرد، ولی مبحث مهم نیاز مقام ناظر به ابزارهای جدید برای اعمال نقش نظارتی است.
لگزایی با تاكید بر اینكه امروزه از مباحث مهم در بحث بانكداری دیجیتال، مبحث داده های بزرگ است، اضافه كرد: صنعت بانكداری از داده محوری كسب درآمد می كند و از این طریق مدل بانكداری هم گرفتار تحول می شود؛ ازاین رو ابعاد نظارت بر بانك ها هم توسعه پیدا می كند.
وی افزود: متناسب با رشد و توسعه مفهوم دیجیتال در صنعت بانكداری، بانك مركزی بعنوان مقام ناظر و همینطور سایر نقش آفرینان هم باید به تدریج خویش را به این ابزارها مجهز كنند. از بُعد دیگر، وقتی مقام ناظر به ابزار نظارت مجهز شد، مبحث دیجیتالی شدن اهمیت می یابد و اساسا هم نمی توان تفاوت زیادی بین بانكهای دیجیتال و نظارت دیجیتالی بر بانك ها قائل شد و امكان دارد تنها بتوان در این بخش تقدم و تاخر دسترسی به ابزار دیجیتال را بیان نمود.
این مقام مسئول در نظام بانكی خاطرنشان كرد: اینكه مقام ناظر پیش از كسب و كار مجهز به ابزار نظارت شده و چابك شود، می توان انتظار داشت كه در لحظه ابعاد فعالیت بانكهای تحت پوشش را نظارت كرد.
لگزایی در این خصوص كه وضعیت فعلی بانك ها در ایران نسبت به آشنایی با مقوله دیجیتالی شدن و همینطور فعالیت در قالب استانداردهای روز بین المللی به چه نحو است، بیان داشت: اطلاعات نشان داده است كه اغلب بانك ها با مفهوم دیجیتالی شدن و تحول دیجیتال آشنا هستند و در این حوزه برنامه ریزی صورت می گیرد.
به گفته وی، برخی بانك ها هم در زمینه دیجیتالی شدن از برنامه ریزی عبور كرده اند و در مرحله مطالعه و پیاده سازی قرار دارند. به صورت كلی می توان اظهار داشت كه در ایران برخی بانك ها وضعیت بهتری در این حوزه ها دارند و برخی هم عقب تر هستند ولی باید اظهار داشت كه مقوله تحول دیجیتال، مبحث با قدمتی در صنعت بانكداری دنیا نیست و بیشتر از ۶ سال از زمان مطرح شدن آن نمی گذرد.
این كارشناس ارشد حوزه بانكداری الكترونیكی در نظام بانكی كشور اظهارداشت: ازاین رو ظهور بانكهای دیجیتال در دنیا مقوله ای نوپا است. این نوع بانكداری در طول سالیان اخیر در بعضی كشورهای پیشرفته دنیا ابراز وجود كردند؛ در عین حال، برخی بانك ها از ابتدا به صورت دیجیتالی پا به عرصه فعالیت گذاشتند و زیرساخت اصلی آنها دیجیتال است.
وی اعتقاد دارد كه هنوز در بانكهای مطرح دنیا، مبحث دیجیتالی شدن در حال پیگیری است، اما در بعضی كشورها مانند چین و سنگاپور بانك هایی هستند كه به صورت دیجیتال فعالیت می نمایند و مبتنی بر تحول دیجیتال هستند.
لگزایی اضافه كرد: در ایران هم به لحاظ شاخصهای توسعه بانك ها و پیشرفت در این حوزه از دنیا عقب نیستیم و البته امكان دارد اگر تا ۵ سال آینده به حركت رو به جلو ادامه ندهیم، آنگاه با استانداردهای روز دنیا فاصله بگیریم، ولی هم اكنون معدل صنعت بانكی ایران در بحث دیجیتالی شدن مناسب می باشد و بسیاری از دنیا عقب نیستیم.

1398/11/01
18:47:23
4418
5.0 / 5
تگهای خبر: ابزار , صنعت , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات