معاون اول رئیس جمهور:

یك دلار از پول نفت تلف نشد

یك دلار از پول نفت تلف نشد

به گزارش متخصص فلز یزدـ معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: به رغم مشکلاتی که در زمینه فروش نفت داشتیم، حتی یک دلار از پول نفت تلف نشد و حتی یک بابک زنجانی کوچک شکل نگرفت چونکه همه دقت ها لحاظ شد.


به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، اسحاق جهانگیری، قبل از ظهر شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان یزد ضمن اشاره به اینکه یزدی ها همواره برای حل مشکلی راهکار دارند و از این رهگذر به نتایج مطلوب هم رسیده اند، عنوان کرد: صبوری و قناعت یزدی ها از مهم ترین شاخصهای اخلاقی توسعه است.
وی اظهار داشت: هدف عالی اقتصاد مقاومتی و سیاست هایی که رهبر معظم انقلاب در ۲۴ بند با پنج رویکرد اعلام کردند، باید در دستور کار همه دستگاه ها قرار گیرد و فقط مختص دستگاههای اقتصادی نیست.
جهانگیری بیان نمود: نتیجه اقتصاد مقاومتی باید این باشد که در مقابل تکانه هایی که به اقتصاد کشور وارد می شود، اقتصاد از هم نپاشد و سرپا باشد که در طول دو سه سال گذشته سه تکانه مهم و اساسی داشتیم که یکی از آنها کاهش شدید قیمت نفت بود.
وی، تحریم های جدید را هم یکی از دوره های استثنایی دانست و اظهار داشت: این تحریم ها هنوز تمام نشده و آمریکایی ها هنوز تحریم های ظالمانه ضد حقوق بشر خویش را ادامه می دهند و اگر به دنبال مذاکره هستند، باید این تحریم ها را بردارند و تا این اتفاق نیفتاده، معتقدیم که هنوز در جنگ اقتصادی هستیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بازدهی عملکرد اقتصاد مقاومتی در استان ها خوب بوده و پروژه های خوبی تعریف شده و توانستیم از این اوضاع عبور نماییم.
وی بیان نمود: آمریکایی ها گلوگاه های ایران را شناسایی نمودند و از همان جا فشارهای خویش را آغاز کردند به نحوی که آنها در مطالعات خود اعلام نمودند که باید امکان ورود کالاهای تجملی را فراهم نماییم و از ورود کالاهای اساسی را ممانعت نماییم تا مردم گرفتار مشکلات اساسی شوند و به خیابان ها بریزند.
جهانگیری عنوان کرد: همین سوال حالا برای مردم بوجود آمده و عده ای می پرسند چرا داروهای ضروری کمیاب شده اما ماشین های لوکس وارد می شود.
وی اضافه کرد: ما قانونا نمی توانستیم واردات برخی کالاها را ممنوع نماییم با این وجود برخی کالاها را ممنوع کردیم و سوالاتی هم در این حوزه متوجه دولت شد.
معاون اول رئیس جمهور با تکیه بر اینکه اقتصاد ساز و کار علمی خودش را دارد، خاطرنشان کرد: ممنوع کردن واردات و صادرات در ارتباط با دوران سخت جنگی است و نمی توان اقتصاد را با دستورالعمل و بخشنامه اداره کرد.
جهانگیری عنوان کرد: رشد کارگاه های صنعتی در ۹ ماهه سال جاری بالای ۱۰.۸ درصد بود حتی ریزش شغلی که در اثر کرونا پیدا کردیم در بهار سال ۹۸، بیشتر از بهار ۹۹ بود به نحوی که در بهار ۹۸ در بخش صنعت و کشاورزی یک میلیون و ۴۰۰ هزار ریزش شغلی داشتیم که بهار سال جاری افت شغلی به یک میلیون نفر در بخش صنعت رسید.
وی افزود: در تابستان بخش صنعت تقریباً صفر شد و صنعت و کشاورزی کشور که جهت گیری اصلی اقتصاد مقاومتی بود، توانست در شرایط کرونا استقامت کند.
جهانگیری ضمن اشاره به بخش خدمات بیشترین صدمه را از کرونا دید، اضافه کرد: وقتی سفر تعطیل می شود، خیلی از شغل ها ریزش می کند و خیلی از کارهای خدماتی گرفتار مشکل می شود و تبعات خویش را دارد و کرونا بیشتر، کارهای خدماتی را تحت تاثیر قرار داد.
وی افزود: در این دوره از همه ظرفیت های کشور برای سر پا نگاه داشتن تولید کشور استفاده شد و یکی از کارهایی که در جهت استفاده از ظرفیت داخلی کشور انجام شد، حذف خیلی از کالاها از حوزه واردات و تولید آن در داخل کشور بود.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: یکی از کارهایی که در سال ۹۷ با خروج ترامپ از برجام انجام شد، اجرای سیاست ارزی بود که کارهای گسترده ای همچون راه اندازی سامانه نیمایی، استخراج فهرست واردات و صادرات و اتخاذ سیاستهای اقتصادی بود.
وی اضافه کرد: در مرداد ماه، وقتی سیاستهای تجاری و ارزی تدوین و تصویب گردید، تصمیم گرفتیم که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را ثابت نماییم که بتوانیم کالاهای اساسی و دارو و … را وارد نماییم.
جهانگیری افزود: تأمین مالی کشور در زمان تحریم یک مبحث مهم بود و یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی، کاهش اتکای بودجه به نفت بود که یک تصمیم گیری راهبردی را در این حوزه انجام دادیم.
وی تصریح کرد: تا اوایل اسفند از ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه کشور که هزینه شد، ۹ هزار میلیارد تومان از محل درآمد نفت بود ضمن اینکه سال جاری تا این مقطع ۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه اقتصادی تخصیص دادیم و اجازه ندادیم روند عمرانی کشور متوقف شود که این از برکات اقتصاد مقاومتی است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد مقاومتی نبود نمی توانستیم بودجه کشور را به این شکل تأمین نماییم و اگر اقتصاد مقاومتی نبود نمی توانستیم در مقابل تحریم ها مقاومت نماییم.
وی اظهار داشت: وقتی نفت ما را نخریدند، به دنبال راه های مختلف رفتیم و مدعیان پرادعا که فقط به دنبال فضاسازی بودند حتی نتوانستند یک بشکه نفت برای ما بفروشند و ما با دور زدن تحریم ها فروختیم و پول آنرا با ده ها ریسک و خطر به دست آوردیم.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: تا این لحظه یک دلار از پول نفت تلف نشده و یک بابک زنجانی کوچک هم به وجود نیامد چونکه همه دقت ها لحاظ شد.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ وقتی دیدیم که نمی توانیم نفت به اندازه کافی بفروشیم، برخی کالاها مثل شکر و برنج و لاستیک کامیون را به سمت تولید داخل رفتیم و هر کجا جواب نداد به سمت واردات با ارز دولتی رفتیم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود در مورد برجام هم بیان نمود: برخی سخنان به علت شرایط انتخاباتی و جهت گیری های سیاسی مطرح می شود اما دنیا بداند که حرف رسمی ایران در مورد برجام، حرف مقامات رسمی ایران است.


منبع:

1399/12/16
13:58:22
1123
0.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , بودجه , تدوین , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات