یك مسئول عنوان كرد:

درآمد ارزی گیاهان دارویی، یك یازدهم آنچه می تواند باشد!

درآمد ارزی گیاهان دارویی، یك یازدهم آنچه می تواند باشد!

به گزارش متخصص فلز مرکزی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: عمده تولیدات گیاهان دارویی کشور بصورت خام به خارج از کشور صادر می شود در صورتیکه فرآوری و صادرات محصولات فرآوری شده در این عرصه افزایش 11 برابری درآمد ارزی را برای کشور به همراه دارد.


مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: عمده تولیدات گیاهان دارویی کشور بصورت خام به خارج از کشور صادر می شود در صورتیکه فرآوری و صادرات محصولات فرآوری شده در این عرصه افزایش ۱۱ برابری درآمد ارزی را برای کشور به همراه دارد.
علی اصغر زارعی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: افزایش ۱۵۰ هکتاری اراضی زیر کشت گیاهان دارویی بعنوان کشاورزی کم آب بر و با ارزش افزوده بالا، امسال در این استان کلید خورده است.
وی افزود: در سال زراعی گذشته برمبنای برنامه ها ۵۰ هکتار به سطح زیر کشت زعفران، ۸۰ هکتار گل محمدی و ۷۵ هکتار به کشت انواع گیاهان دارویی استان مرکزی اضافه گردید.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، آویشن، مریم گلی و نعنا فلفلی را همچون گیاهان دارویی کشت شده در اراضی کشاورزی این استان عنوان نمود و اظهار داشت: سالانه ۲ هزار و ۸۰۰ تن گل محمدی و هزار و ۵۰۰ کیلوگرم زعفران از سطح اراضی کشاورزی این استان برداشت می شود.
زارعی اشاره کرد: استان مرکزی با این میزان تولید گل محمدی رتبه پنجم کشور را در تولید این محصول به خود مختص کرده است.
وی افزود: ۶ کارگاه فرآوری و اسانس گیری گیاهان دارویی و تعدادی شرکت دانش بنیان در حوزه فرآوری و صادرات گیاهان دارویی در استان مرکزی فعالیت دارند. پشتیبانی از کشت گیاهان دارویی در امتداد کاهش و افزایش راندمان آب کشاورزی در کشور همچون برنامه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی بوده و بر این اساس سالانه تسهیلات ارزان و یارانه ای در اختیار متقاضیان قرار می دهد.
زارعی، میزان اشتغال در هر هکتار از اراضی زیر کشت گیاهان دارویی استان مرکزی را سه نفر عنوان نمود و اضافه کرد: کشت گیاهان دارویی در استان برای هشت هزار و ۶۸۲ نفر اشتغال به وجود آورده است.
وی با یادآوری کشت انواع گیاهان دارویی در ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور، اظهار داشت: ۶۸ هزار هکتار این اراضی زیر کشت گیاهان دارویی، ۱۱۳ هزار هکتار زیر کشت زعفران و ۲۴ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی قرار دارد. بیشتر تولید گیاهان دارویی در داخل کشور مصرف و مقدار کمی از این محصولات به خارج از کشور صادر می شود.
زارعی ارزش صادرات گیاهان دارویی در سال ۹۷ را حدود ۳۰۰ میلیون دلار عنوان نمود و اظهار داشت: زعفران، زیره سبز، خاکشیر و انواع صمغ گیاهان از عمده گیاهان دارویی صادراتی کشور است. عمده تولیدات گیاهان دارویی کشور بصورت خام به خارج از کشور صادر می شود در صورتیکه فرآوری و صادرات محصولات فرآوری شده در این عرصه افزایش ۱۱ برابری درآمد ارزی را برای کشور به همراه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اشاره کرد: سودآوری بالا نسبت به کشت سایر محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب، تولید ماده خام برای صنایع آرایشی، دارویی و بهداشتی، ارز آوری و جلوگیری از خروج ارز برای واردات داروهای خارجی همچون مزایای کشت گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی کشور و این استان است.
زارعی اظهار داشت: بهره گیری از برخی گیاهان دارویی بعنوان حشره کش و عامل دفع آفات کشاورزی، استفاده از گیاهان دارویی بعنوان مکمل های غذایی همچون نوشابه و استفاده از این گیاهان برای تولید شوینده از دیگر مزایای کشت این گیاهان در اراضی کشاورزی است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اشاره کرد: مدیریت مصرف آب کشاورزی، افزایش تولید و فرآوری گیاهان دارویی، حضور موثر در بازارهای بین المللی با توسعه برندهای تجاری و توسعه و احیای رویشگاه ها همچون اهداف سازمان جهاد کشاورزی استان در کشت این گیاهان است. کشت و فرآوری گیاهان دارویی یک صنعت نوظهور در کشور و جهان بوده و این صنعت سالانه ۱۵ و پنج دهم درصد از میزان تجارت جهانی را به خود اختصاص می دهد.
وی ادامه داد: تجارت گیاهان دارویی در جهان حالا ۱۰۷ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ به بالای ۴۵۰ میلیارد دلار و سال ۲۰۵۰ به بالای پنج هزار میلیارد دلار افزایش یابد. باتوجه به استقبال گسترده از گیاهان دارویی، سرمایه در گردش بازار این گیاهان در جهان حدود ۱۲۳ میلیارد دلار برآورد می شود که در مقایسه با تمام تبادلات صنعت فرش که سالانه حدود پنج میلیارد دلار است جای بسیاری برای فعالیت دراین زمینه وجود دارد.
زارعی افزود: کشورهایی همچون چین، هند، مصر، آلمان و آمریکا همچون صادرکنندگان عمده گیاهان دارویی و کشورهای آلمان، آمریکا، فرانسه، کره جنوبی و ژاپن همچون واردکنندگان عمده این گیاهان هستند. حالا ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان در ایران شناسایی شده و این مهم باعث شده که کشور از شرایط مناسب برای کشت انواع گیاهان دارویی برخوردار باشد.




منبع:

1400/03/29
11:31:41
1123
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , تجارت , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات