صمت در هفته ای كه گذشت؛

گسترش روابط تجاری با سوریه

گسترش روابط تجاری با سوریه

به گزارش متخصص فلز سفر ۳ روزه وزیر صمت به سوریه و امضای ۴ سند همکاری، عدم تعیین تکلیف قیمت خودرو در ستاد تنظیم بازار و رایزنی وزارت صمت با نفت برای معافیت فولادی ها از قطع گاز همچون اخبار این هفته صمت بود.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، در هفته دوم آذرماه اتفاقات گوناگونی در حوزه صنعت، معدن و تجارت رقم خورد که شاید مهم ترین آن سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران به کشور سوریه باشد.
در این سفر سه روزه، چهار سند همکاری شامل صورتجلسه کمیته تجاری بین ایران و سوریه، صورتجلسه کمیته صنعتی دو کشور و دو سند همکاریهای استاندارد هم به امضای طرفین رسید و دومین نمایشگاه تخصصی ایران در سوریه در مرکز بین المللی نمایشگاه های دمشق هم افتتاح شد.
همچنین فاطمی امین در خلل این سفر از آمادگی شرکتهای ایرانی جهت راه اندازی مجدد کارخانه های متوقف شده در سوریه و ایجاد صنایع مشترک خبر داد؛ از سویی دیگر هم شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام نمود که بخش خصوصی آماده دوگانه سوز کردن خودرو های سوری است.
بازار و صنعت خودرو همچنان بلاتکلیف
از ابتدای سالجاری بازار خودرو دستخوش نوسانات زیادی شده اما در دو هفته گذشته به تبع رفت و برگشت افزایش قیمت و نزدیک شدن به مذاکرات برجام، بازار در شوک فرو رفته و منتظر تغییرات است. بررسی های میدانی هم نشان داده است که از اواخر آبان تا امروز، باآنکه قیمت ها خارج از محدوده قدرت خرید اغلب مصرف کنندگان است اما بر خلاف انتظارات با افزایش قابل توجهی همراه نبوده است.
همچنین عدم تصمیم گیری ستاد تنظیم بازار در مورد قیمت خودرو که از دیگر عواملی است که باعث استپ در بازار خودرو شده است. البته اخبار واصله مبین این بود که ستاد چهارشنبه ۱۰ آذر ماه نظر نهایی خویش را در مورد قیمت خودرو اعلام می کند اما باز هم عملیاتی نشد و روز گذشته ستاد تنظیم بازار، خروجی خاصی در مورد خودرو نداشت تا کماکان بازار خودرو بلاتکلیف بماند.
افزایش بیشتر از ۶۰ درصدی قیمت بعضی از کالاهای اساسی
روند قیمت کالاهای اساسی طی یک سال قبل باوجود وعده های مکرر مسؤلان همچنان افزایشی بوده، بشکلی که باعث کاهش تقاضا بخصوص در اقلامی همچون گوشت و برنج شده است.
در این بین، بررسی آمار عرضه شده از جانب وزارت صمت از قیمت کالاهای اساسی در مهر ماه سال ۱۴۰۰ نشان داده است که نرخ انواع کالاهای اساسی نسبت به مهر ۱۳۹۹ با افزایش محسوسی همراه بوده است؛ بگونه ای که در مهر ۱۴۰۰ نسبت به مهر ۹۹، قیمت برنج ایرانی ۶۲ درصد، شکر ۷۵ درصد و گوشت ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
رایزنی وزارت صمت با نفت برای معافیت فولادی ها از قطع گاز
هر ساله در فصل سرما وزارت نفت به علت محدودیت های گازی، مبادرت به قطع گاز صنایع می کند. با عنایت به این که سال جاری اعمال این محدودیت ها از اواخر آبان ماه شروع شده، واحدهای فولادی ضمن انتقاد از وضعیت فعلی خواهان معافیت از قطع گاز شدند.
یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این رابطه تصریح کرد که فشار شرکت ملی گاز بر روی واحدهای فولادی خصوصاً واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی بسیار زیاد است. این در حالیست که آهن اسفنجی یک کالای استراتژیک در حوزه فولاد است و اگر تولید این محصول به حداقل برسد، تولید فولاد هم عملاً متوقف می شود.
به گفته وی مذاکراتی بین وزارت صمت با وزارت نفت به منظور عدم قطع گاز واحدهای تولید آهن اسفنجی در حال انجام می باشد چونکه در صورت قطع گاز این واحدها، بخش تولید فولاد به مشکل می خورد.
نصب شناسه کالا روی اقلام الکتریکی و الکترونیکی الزامی شد
وزارت صمت طی هفته جاری دستورالعمل اجرایی ثبت شناسنامه، دریافت و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی اقلام الکتریکی و الکترونیکی ابلاغ نمود که کالاهای مشمول این ابلاغیه کلیه کالاهای الکتریکی و الکترونیکی هستند.
بر این اساس تمامی تولیدکنندگان و واردکنندگان اقلام کالاهای مشمول، ملزم به ثبت شناسنامه و دریافت شناسه کالا برای کلیه سطوح محصول تا انتهای زنجیره فروش و نصب شناسه کالا تا کوچک ترین سطح بسته بندی کالاهای خود هستند.
همچنین تمامی متقاضیان از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل باید جهت ثبت نام، احراز صلاحیت و انجام عملیات شناسه کالا به سامانه جامع تجارت رجوع کنند.
غفلت دولت از ارزآوری کاغذ بسته بندی
طبق گفته روغنی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا تقریباً یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن، کاغذ بسته بندی تولید می نماییم، در حالیکه نیاز کشور ۸۰۰ هزار تن است؛ یعنی دو برابر نیاز کشور کاغذ بسته بندی تولید می نماییم، ازاین رو نیاز داریم که در این بخش با حمایت دولت، صادرات را تقویت نماییم.
آنطور که روغنی می گوید، تولید کاغذ بسته بندی خوب است و جزو کشورهای صاحب مزیت در منطقه هستیم و می توانیم در رقابت با ترکیه وارد منطقه شویم؛ منتهی دولت باید حمایت کند تا امکان صادرات وسیع فراهم گردد.
بازار کاغذ آشفته تر از همیشه
چند سالی است که بازار کاغذ هر چند وقت یک مرتبه با نوسانات شدیدی مواجه می شود؛ منابع مورد نیاز این بازار بنا به سیاست های غلط گذشته علاوه بر داخل، از خارج هم تأمین می شود که البته در بخش کاغذ روزنامه کشور وابستگی صد در صدی و در بخش کاغذ تحریر وابستگی بیشتر از ۷۰ درصدی به واردات دارد. همین وابستگی سبب شده که افزایش های گاه و بیگاه نرخ ارز و نوسانات این بازار، دامن حوزه کاغذ را هم بگیرد و کاغذ تبدیل به کالای گران شود.
حالا هم به علت مشکلات تأمین ارز، ریل گذاری های غلط و عدم تسلط کافی دولت و تنظیم گران -وزارت صمت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- بر این حوزه علاوه بر از بین رفتن آرامش بازار، زمینه برای موج سواری دلالان و سوداگران فراهم گشته است.
علاوه بر مصرف کنندگان کاغذ تحریر، روزنامه ها و مطبوعات چاپی هم همچون مهم ترین قربانیان وضعیت موجود هستند؛ بگونه ای که طی روزهای گذشته بعضی از مدیر مسؤلان روزنامه ها اعلام نمودند که دیگر توان چاپ نشریه خویش را ندارند چونکه بررسی ها نشان داده است هم اکنون قیمت کاغذ روزنامه در بازار آزاد به ۳۰ هزار تومان رسیده است.

1400/09/11
14:18:39
535
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , بازرگانی , تجارت , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات