انباشت تقاضا واردات تراكتور را توجیه می كند؛

واردات 70 هزار تراکتور تا آخر سال

واردات 70 هزار تراکتور تا آخر سال

متخصص فلز: به گزارش متخصص فلز، یک کارشناس حوزه تجارت خارجی با اشاره به واردات تراکتور در دولت سیزدهم اظهار داشت: برمبنای بودجه 1401 پیش بینی شده برای تنظیم بازار تا آخر سال 70 هزار تراکتور وارد شود.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، تولید در چند سال اخیر با چالش هایی مواجه بوده است که در نهایت منجر به عدم متناسب سازی بازار عرضه و تقاضا شد. تفاوت میزان عرضه و آمار تقاضا زمینه ایجاد بازار سیاه شد و کالاهای مصرفی بادوام مانند خودرو، تراکتور و… کالاهای سرمایه ای شدند. این امر زمینه فعالیت سوداگران را دامن زد.
تفاوت قیمت کارخانه و بازار آزاد سرمایه های سرگردان را به این سو سوق داد و دلال ها بدنبال سودهای هنگفت یک شبه تراکتور خریداری و انبار کردند تا در فرصت مناسب با قیمت بالا به بازار عرضه کنند.
اگر نرخ تراکتور ۳۴۰ میلیون تومان باشد کشاورز ناچار است آنرا در بازار آزاد به نرخ ۶۰۰ میلیون تومان خریداری کند. انباشت تقاضا بازار سیاه را داغ کرده برای اینکه در دولت دوازدهم وارداتی انجام نشد. روح الله لطیفی از کارشناسان حوزه تجارت خارجی با اشاره به واردات تراکتور در دولت سیزدهم به مهر اظهار داشت: برمبنای بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی شده برای تنظیم بازار تا آخر سال ۷۰ هزار تراکتور وارد کشور شود.
وی اضافه کرد: تامین تراکتور در سالهای اخیر یکی از اشکالات بخش کشاورزی برای راندمان مناسب بوده که با وجود تولید داخل، به سبب فرسودگی تراکتورهای موجود و نیاز به نوسازی تامین تراکتور یکی از اشکالات این بخش بوده است.
اهمیت تولید مواد کشاورزی و غذایی و طولانی شدن صف انتظار کشاورزان برای دریافت تراکتور سبب شده تا سیاست گذاران به سمت تامین ماشین آلات بوسیله واردات حرکت کنند.
این کارشناس حوزه تجارت خارجی در واکنش به سخنان یکی از تولیدکنندگان تراکتور در کشور در خصوص واقعی نبودن عدد واردات عنوان کرد: برمبنای آمار باید سخن گفت و با نگاهی به واردات تراکتور در ۷ ماهه پایانی سال ۱۴۰۰ و نیز ۷ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱ می توان گفت مجموعاً نزدیک به ۷۰ هزار تراکتور به ارزش یک میلیارد و ۶۳۴ میلیون دلار وارد کشور شد.
توانمندسازی تولید ضرورت محور حمایت ها
کشاورزان امروز گلایه مند هستند که برای خرید تراکتور باید ۳ تا ۴ سال در نوبت بمانند. این مساله نوسازی تراکتورهای مستهلک و قدیمی را هم به کما برده است. استفاده از تراکتورهای با عمر بیش از ۱۰ راندمان را کاهش داده و هزینه مالی و زمانی بیشتر صرف کشت محصولات می شود. همین طور بنا بگفته کشاورزان محصولات کشاورزی داخلی متناسب با کارهای زمینهای کشاورزی و باغی نبوده در صورتیکه تراکتورهای مربوط به زمینهای کشاورزی و باغی باید متفاوت باشد. بطور قطع اندازه و امکانات این ابزار برای کشت در زمینهای بزرگ و باغات تفاوت داشته و در صورت رعایت نشدن، استهلاک سریع را برای تجهیزات کشاورزی دامن می زند. این امر در نهایت هزینه کرد کشاورزان را بالا برده و منجر به نارضایتی آنها نسبت به محصولات موجود در بازار می شود. بدین سبب سیاست گذاری دولت برای پشتیبانی از محصولات داخلی باید در امتداد توانمندسازی آنها بوده تا راندمان مورد انتظار محقق شود و شاهد توسعه تجهیزات کشاورزی داخلی برمبنای فناوری مورد نیاز باشیم.


منبع:

1401/09/09
10:09:17
375
5.0 / 5
تگهای خبر: ابزار , بازار , بودجه , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات