آب و انرژی در هفته ای كه گذشت؛

تعرفه های جدید گازبها، بدون تغییر

تعرفه های جدید گازبها، بدون تغییر

به گزارش متخصص فلز، خبر افزایش حجم مخازن سدهای تهران به ۳۳۶ میلیون متر مکعب، پایان تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی و تعرفه های جدید گازبها بدون تغییر از مهم ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، شناسایی و مدیریت ۲۰۰ نقطه گرفتار تنش آبی در کشور، کاهش مصرف آب با کشت متناسب با اقلیم، مصرف گاز ایران معادل ۵.۵ میلیون بشکه نفت خام است، حجم مخازن سدهای تهران به ۳۳۶ میلیون متر مکعب رسید و کمپرسور ایرانی جایگزین کمپرسور آمریکایی شد از مهم ترین اخبار آب و انرژی در هفته آینده بودند.
ظرفیت ۱۳۰ میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم
مرتضی شاه میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آئین آغاز عملیات اجرایی طرح پتروشیمی بیجار اظهار نمود: با تلاشهای متخصصانی که دل در گرو سربلندی کشور دارند، پتروشیمی و صنایع نفت و گاز پیشرفت های ویژه ای حاصل شده و در جایگاه مناسبی قرار دارد.
وی اضافه کرد: کل تولید صنعت پتروشیمی کشور در طلوع انقلاب اسلامی حدود ۱.۵ میلیون تن بود که امروز ظرفیت نصب شده این صنعت سالانه ۹۲ میلیون تن است و این قدرت جمهوری اسلامی و ظرفیت ملت ایران را نشان داده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه پیشرفت ها در صنعت پتروشیمی نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: برپایه برنامه ریزی های فشرده انجام شده، ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران در برنامه هفتم توسعه سالانه نزدیک به ۱۳۰ میلیون تن و در برنامه هشتم توسعه ۱۸۰ میلیون تن خواهد بود.
شناسایی و مدیریت ۲۰۰ نقطه گرفتار تنش آبی در کشور
محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ضمن اشاره به توجه ویژه وزیر نیرو به بخش آب کشور، اظهار داشت: در سال آبی گذشته تلاشهای فراوانی برای رفع مشکلات در ارتباط با حوزه آب و فاضلاب همچون در مشهد، تبریز و تهران و بسیاری شهر های دیگر صورت گرفت که در این خصوص شرکت مهندسی آب و فاضلاب و شرکتهای استانی پای کار بودند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در همین زمینه اضافه کرد: حدود ۲۰۰ نقطه دارای تنش آبی در فصول مختلف کشور شناسایی و خوشبختانه به واسطه انجام تلاشهای ویژه، ایثارگرانه و جهادی این امر به خوبی مدیریت شد.
وی با اشاره به اینکه گستره مأموریتی آب و فاضلاب کل کشور بوده و همه شهرها و روستاها را در بر می گیرد، عنوان کرد: در این راستا، مدیران بعنوان نقطه عطف و تماس این مجموعه با مصرف کنندگان هستند.
کاهش مصرف آب با کشت متناسب با اقلیم
عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب ضمن اشاره به این که تغییر الگوی کشت می تواند در بهبود وضعیت آبی می تواند مثمر ثمر باشد اظهار داشت: تغییر الگوی کشت را باید به بهینه کردن الگوی کشت متناسب با وضعیت اقلیمی هر منطقه البته با برنامه کشت همراه باشد، تعبیر نماییم.
وی افزود: الگوی کشت نباید بگونه ای باشد که تمامی کشاورزان در منطقه ای به کشت یک محصول روی آوردند چونکه در این صورت منجر به ازدیاد تولید می شود بنابراین الگوی کشت باید با برنامه کشت همراه باشد.
سخنگوی صنعت آب افزود: اگر کشت محصولات با اقلیم سازگاری داشته باشند، اقدامی بسیار مفید می باشد و منجر به تولید بیشتر ماده خشک از یک متر مکعب آب و تولید مؤثر تر مواد غذایی، میوه و غلات مورد نیاز است.
مصرف گاز ایران معادل ۵.۵ میلیون بشکه نفت خام است
رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با تاکید بر این که حالا ایستگاه های تقویت فشار را با بالای ۹۰ درصد تولید داخل می سازیم، اظهار داشت: ما امروز به دنبال راهکارهای ویژه هستیم و در کشور طولانی ترین حفاری افقی را با قطر ۲۰ اینچ انجام می دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ضمن اشاره به این که سال ۸۹ و همزمان با تحریم های شدید ضد صنعت نفت ایران، تولید روزانه گاز ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود، اضافه کرد: حالا تولید روزانه گاز شیرین را به ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسانده ایم.
وی ضمن اشاره به این که ایران را کشور نفتی می دانیم و این در شرایطی است که روزانه ظرفیت تولید ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در کشور وجود دارد، اظهار داشت: ایران کشور گازی است، چونکه ارزش حرارتی گاز تولیدی در کشور معادل ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز می شود.
پایان تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی
محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه برای تولید گاز غنی در زمستان سال جاری تعمیرات اساسی قبل از آغاز سرما پایان یافت، اظهار نمود: با انجام تعمیرات اساسی روی سکوهای تولیدی، آماده برداشت حداکثری گاز از این میدان مشترک هستیم.
وی افزود: با برداشت زودهنگام از فاز ۱۱ پارس جنوبی ۷ میلیون مترمکعب در روز و راه اندازی خط لوله جدید دریایی فاز ۱۶، آمادگی کامل برای تولید گاز در زمستان را داریم.
تعمیرات اساسی که سال جاری در سکوهای گازی پارس جنوبی انجام شد، متفاوت ترین تعمیرات اساسی در طول عمر پارس جنوبی بود و در حالیکه ۲۳ سال از عمر برداشت از این میدان گازی می گذرد، برای اولین بار عملیات ایزولاسیون خطوط دریایی از سکوهای گازی پارس جنوبی انجام شد.
با توجه به سکوهایی که عملیاتی هستند، تعمیرات اساسی که انجام شد و تعویض خط لوله دریایی فاز ۱۶ و عملیاتی شدن فاز ۱۱، آمادگی کامل برای تولید حداکثری گاز در پارس جنوبی بعنوان بزرگ ترین تولیدکننده هیدروکربور کشور وجود دارد.
۵ هزار تومان حداقل قیمت خوراک / نامه ای به نفع شرکتهای بورسی
بر اساس مصوبه هیأت دولت تا پایان برنامه هفتم، نرخ خوراک پتروشیمی ها بر مبنای فرمول محاسبه می گردد.
عطف به نامه شماره ۳ به ۲۸۷۶۶۱ مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۱۰ معاونت برنامه ریزی وزارت نفت قیمت گاز سبک و شیرین خوراک مصرفی مجتمع های پتروشیمی به شرح جدول پیوست اعلام می گردد. شایان ذکر است اعمال تعرفه ها عوارض مالیات و حقوق قانونی دولت و همینطور مفاد ماده (۳) ابلاغیه شماره ۲۰/۲۰۵۰۳۲۸۰ مورخ ۹۴/۱۰/۲۶ وزیر محترم نفت و ۱۰۲۱۵۶ ت ۶۱۶۲۷ - مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۱۱ هیأت محترم وزیران در قبض های گاز مصرفی لحاظ خواهد گردید.
ایران یکی از بازیگران اصلی انرژی جهان است
محسن خجسته مهر، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در روز نخست برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی واردات چین در نشستی با حضور معاون اول رئیس جمهور در جمع مدیران و میهمانان بین المللی نمایشگاه، اظهار داشت: حضور جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه مبین تعاملات گسترده اقتصادی بخصوص در زمینه انرژی و تجارت بین المللی است و این نمایشگاه نشان دهنده تعهد دو کشور ایران و چین به توسعه همکاریهای دو جانبه و ارتباط مناسب بازار داخلی ایران با بازار چین است.
معاون وزیر نفت اظهار نمود: ایران دارای رتبه اول از نظر ذخایر توأمان نفت و گاز در جهان و دارای حدود ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام است که این ذخایر پرارزش نیازمند سرمایه گذاری حدود ۲۵۰ میلیارد دلاری در قسمت های بالادستی و پایین دستی تا ۸ سال آینده است.
خجسته مهر افزود: سرمایه گذاری ها می تواند به پایداری و امنیت انرژی جهان کمک کند؛ آینده انرژی جهان را بازیگران اصلی تعیین می کنند و ایران بعنوان یکی از بازیگران اصلی بخش انرژی نقش تعیین کننده ای دارد.
کاهش ماهانه یک مترمکعبی مصرف آب توسط تهرانی ها
محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران ضمن اشاره به تأمین آب جمعیت ۱۸ میلیون نفری استان تهران و عرضه خدمات جمع آوری بهداشتی فاضلاب به ۹.۷ میلیون نفر توسط شرکت آبفای این استان، اظهار داشت: ۲۳ درصد از مجموع آب آشامیدنی مصرفی کشور در استان تهران توزیع می شود.
وی با بیان اینکه در سال هایی که وضعیت بارش ها نرمال می باشد، ۷۵ درصد آب توزیعی در استان تهران از منابع آب های سطحی و ۲۵ درصد از منابع آب های زیرزمینی استحصال می شود، سه چالش اساسی گریبان گیر صنعت آب و فاضلاب را کمبود منابع آب ناشی از تغییر اقلیم، افت منابع آب زیرزمینی و ازدیاد مصرف، کمبود منابع مالی ناشی از تحریم های ظالمانه و اجرای طولانی مدت پروژه های راهبردی ناشی از محدودیت های مالی برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این اقدام ها باعث شد از سویی شمار مشترکان با مصرف بیشتر از دو برابر الگوی تعیین شده ۱۷ درصد و شمار مشترکان پرمصرف تا دو برابر الگو ۵ درصد کاهش و از طرفی، شمار رعایت کنندگان الگوی مصرف ۱۰ درصد افزایش یابد و سرانه ی مصرف در یک خانواده تهرانی از ۱۶.۸ مترمکعب در ماه به ۱۵.۷ مترمکعب کاهش پیدا کند و بیشتر از ۱۹ میلیون مترمکعب آب معادل ۶۰ حلقه چاه با میانگین آبدهی ۲۰ لیتر بر ثانیه و سرمایه گذاری ۶ هزار میلیاردریال فقط از راه فعالیتهای زودبازده و کم هزینه مدیریت مصرف و اقدام های فرهنگی و آگاهی بخشی به مشترکان صرفه جویی شود.
افزایش دما ۱۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر را از دسترس خارج می کند
فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب امروز در نشست خبری ضمن اشاره به وضعیت بارش ها و منابع آبی در کشور اظهار داشت: از شش حوزه آبریز دو حوزه در شرایط بدون تنش هستند و مابقی شرایط تنش را تجربه می کنند.
وی افزود: میزان بارش ها در یک قرن اخیر کاهش شدیدی یافته و این در شرایطی است که با افزایش دما هم مواجهیم. میزان تبخیر در نیم قرن اخیر ۲۱ درصد رشد داشته و میزان بارندگی ها هم طی این مدت ۱۴ درصد کاهش داشته است.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد کاهش بارندگی ها در فصل زمستان هم هستیم، خاطرنشان کرد: هر نیم درجه افزایش دمای کشور بیشتر از ۱۰ میلیارد مترمکعب آب تجدید پذیر را از دسترس خارج می کند.
صرفه جویی ۲۰ میلیارد تومانی درتعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی
سلمان خزایی، معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس ضمن اشاره به این که پیچیده ترین برنامه عملیات تخصصی تعمیرات اساسی سالانه سکوهای گازی پارس جنوبی سال جاری با صرفه جویی ۲۰۰ میلیاردریالی به پایان رسید، اظهار داشت: تعداد ۲۰ سکو از مجموع ۳۶ سکوی گازی درحال تولید به مدت ۱۰۵ روز همزمان، در بازه زمانی ۳۰ خرداد تا ۵ آبان سال جاری در برنامه تعمیرات اساسی سالانه توسط تیم های تخصصی تعمیرات در قسمت خشکی و فراساحل پایش و تعمیر شدند.
وی اضافه کرد: با عنایت به لزوم بهسازی تجهیزات فرآیندی، پایش همه جانبه قطعات و تجهیزات و افزایش ایمنی در روند تولید پایدار گاز در برنامه تعمیرات سالانه ۱۴۰۲، اقدام های منحصربه فردی برای اولین بار در طول عمر بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی، با رعایت اجبار های ایمنی، بازرسی و مهندسی و با توانمندی کامل تیم های تعمیرات پیاده سازی انجام شد.
کمپرسور ایرانی جایگزین کمپرسور آمریکایی شد
جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در مراسم انعقاد قرارداد ارتقای کیفی نفت کوره تولیدی پالایشگاه های لاوان و کرمانشاه اظهار داشت: ما امروز در همه حوزه های کیفی سازی و کمی سازی به دانش فنی دست یافته ایم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه طبق تکلیف قانون دانش فنی باید در کشور مستقر شود، به تفاوت ارزش اقتصادی نفت کوره کیفی سازی شده اشاره و عنوان کرد: تفاوت ارزش اقتصادی نفت کوره ۳.۵ درصد با نیم درصد هر تنی ۲۰۰ دلار است، یعنی در یک واحد ۵ هزار تنی سالانه ۵۲ میلیون دلار ارزش افزوده خواهیم داشت.
سالاری با اشاره به اینکه توسعه فناوری شروع شده و ما باید آنرا ادامه داده و از مرزهای کشور عبور نماییم، اظهار داشت: امروز کمپرسوری را که ما ساختیم جای کمپرسور آمریکایی را گرفته است و کارفرما هم بر کیفیت استاندارد آن صحه گذاشته است.
مصرف گاز طبیعی در نیمه پاییز ۱۴۰۲ اعلام شد
سعید عقلی، سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره مقدار مصرف گاز طبیعی کل کشور در روز ۱۴ آبان، اظهار نمود: مصرف گاز طبیعی طی ۲۴ ساعت گذشته در قسمت خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده ۳۳۱ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۱۶۵ میلیون مترمکعب و نیروگاه ها هم ۲۴۳ میلیون مترمکعب بوده است.
وی با اشاره به اینکه مقدار گاز مصرفی بخش صنایع عمده و نیروگاه ها نسبت به زمان مشابه سال قبل به ترتیب ۱۳ و ۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
به گفته سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، مجموع گاز انتقالی به خطوط سراسری شامل مصارف بخش های مختلف، سوخت ایستگاه ها و صادرات هم ۷۷۷ میلیون مترمکعب بوده است.
تعرفه های جدید گازبها، بدون تغییر و همراه با اصلاح دامنه مصرف است
مسلم رحمانی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز اظهار داشت: بر مبنای مصوبه دولت، تعرفه گاز در سال ۱۴۰۲ بدون تغییر نسبت به سال قبل و فقط با اصلاح دامنه پلکان مصرف گاز از ۷۵ مترمکعب به ۱۰۰ مترمکعب بوده است.
رحمانی افزود: بنا بر مصوبه جدید، بعضی از مشترکان چنان چه بین ۱۰ تا ۳۵ درصد و در بازه زمانی ۱۶ آذر تا ۱۵ اسفندماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل صرفه جویی کنند، نه تنها هزینه ای پرداخت نخواهند کرد، بلکه مبلغی هم بعنوان پاداش صرفه جویی دریافت می کنند.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد مشترکان، الگوی مصرف را رعایت می کنند، اظهار داشت: تعداد مشترکان بسیار پرمصرف که بیشتر از سه برابر الگوی مصرف، گاز مصرف می کنند، تنها کمتر از ۱.۳ درصد مشترکان را شامل می شود.
حجم مخازن سدهای تهران به ۳۳۶ میلیون متر مکعب رسید
شرکت آب منطقه ای تهران اعلام نمود: حجم آب سدهای پنج گانه استان، حالا ۳۳۶ میلیون مترمکعب است که این مقدار در مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۲۹ میلیون متر مکعب بوده است. حجم آب سد امیرکبیر الان ۸۳ میلیون مترمکعب و حجم آب سد طالقان هم ۱۸۷ میلیون مترمکعب است.
همچنین حجم کلی ذخایر سدهای سامانه شرق تهران شامل لتیان، لار و ماملو الان ۶۶ میلیون متر مکعب اعلام شده که بر این اساس حجم آب سد لتیان ۱۹ میلیون مترمکعب، حجم آب سد ماملو ۲۸ میلیون مترمکعب و حجم آب سد لار هم ۱۹ میلیون متر مکعب است که حجم کلی سدهای سامانه شرق هم اکنون در مقایسه با سال قبل ۲۸ میلیون متر مکعب کاهش را نشان داده است.




منبع:

1402/08/18
12:43:44
198
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بورس , پتروشیمی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات