دریادار خانزادی مطرح كرد؛

انتقاد از توسعه كند سواحل مكران، ضرورت شكستن انحصار دریایی چندكشور

انتقاد از توسعه كند سواحل مكران، ضرورت شكستن انحصار دریایی چندكشور

متخصص فلز: فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به تاكید رهبر انقلاب بر توسعه سواحل مكران اظهار داشت: روند و شتاب توسعه در سواحل مكران چندان اثرگذار نیست.



به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، امیردریادار حسین خانزادی در چهارمین كنفرانس اقیانوس شناسی خلیج فارس با اشاره به اهمیت سواحل مكران اظهار داشت: همواره اعلام شده است كه دو سوم سطح كره زمین را آب فرا گرفته است اما آیا برای ما كه یك كشور دریایی هستیم، این عبارت معنا دارد؟ همینطور در مورد اینكه گفته می گردد تمدن در سواحل دریا یا ۲۰۰ كیلومتری ساحل مستقر است، آنچه اهمیت دارد كیفیت زندگی در این مناطق است.
وی ادامه داد: اینكه می گوییم تمدن ها در كنار آب بوجود آمده است، منظور در جغرافیای ایران شامل آب ها و رودخانه های داخلی است و ما كمتر دریایی به مفهوم سكونت در كنار سواحل را در ایران سراغ داریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: همینطور گفته می گردد ۹۰ درصد از تجارت جهانی كالا با استفاده از دریا انجام می شود، ولی گفته نمی گردد كه كدام كشورها و چه سهمی از این حجم تجارت جهانی را دراختیار دارند. از ۲۰۰ كشور دنیا ۱۵۵ كشور آبی و دریایی هستند اما آیا همه آنها در تجارت جهانی دریایی سهم دارند؟ بعنوان مثال ۳۶ كشور در حاشیه اقیانوس هند قرار دارند ولی تنها تعداد كمی از آنها توانسته اند در تجارت جهانی سهیم باشند.
دریادار خانزادی با اشاره به اینكه باید انحصار تجارت دریایی را بشكنیم، خاطرنشان كرد: كلید توسعه تجارت دریایی افزایش جمعیت ساكن در كنار دریاست. هم اكنون ۷۰درصد مرزهای ما زمینی و ۳۰ درصد دریایی است اما این ۳۰ درصد مرز دریایی بسیار پرارزش است و ۹۰ درصد تبادلات تجاری ما با استفاده از مرزهای دریایی انجام می گردد. از نظر ژئوپلیتیكی هم ما در مركز انرژی جهان قرار داریم و گذرگاه دنیا به حساب می آییم و با عنایت به داشتن سواحل طولانی در كنار اقیانوس، باید به دنبال بهره مندی از اثرات آن باشیم.
وی قدرت دریایی را كلید توانایی های یك ملت برای استحصال از منابع دریا عنوان و اظهار نمود: این قدرت شامل تولید هماهنگی و ارتباط میان ناوگان تجاری، ناوگان نظامی و توسعه زیرساخت های دریایی است. تا زمانی كه در این زمینه ها به دیگران وابسته باشیم، آنها هر جا كه بخواهند تحریم ها را پیش می كشند و ما را از این سه ضلع قدرت دریایی محروم می كنند.
دریادارخانزادی با تاكید بر اینكه قدرت های دریایی دنیا تلاش می كنند انحصار خویش را حفظ كنند، اظهار داشت: راه شكست این انحصار كسب مرجعیت در توسعه زیرساخت ها و صنایع دریایی است.
وی شهرهای بندری و ساحلی را بهترین نقطه اتصال به دریاهای آزاد دانست و اظهار داشت: این نقاط متاسفانه در ایران از توسعه پایدار كم بهره بوده اند. مناطقی مانند كیش، چابهار و سایر مناطق آزاد كه توسعه داده شده اند بیشتر از آنكه از جانب مردم توسعه یافته باشند، با فشارهای دولتی بوده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش از مكران بعنوان دروازه ملل یاد كرد و اضافه كرد: جمعیت و تمدن باید به این سواحل منتقل شود و نیروی دریایی هم از سال۸۷ در بندر جاسك بعنوان بخشی از سواحل مكران مستقر شده و در تلاش است تا آن را بعنوان یكی از نقاط كلیدی جمعیت سواحل جنوبی تبدیل كند.
وی تصریح كرد: رهبر معظم انقلاب در اول بهمن ماه امسال بر اهمیت بندر جاسك تاكید نمودند و من در این ۱۰ سالی كه نیروی دریایی در سواحل مكران حضور داشته است، مشاهده كردم كه چهره این سواحل تا حدودی تغییر كرده، اما شتاب توسعه معناداری را آنجا ملاحظه نمی كنم.

1396/11/28
14:30:33
4621
5.0 / 5
تگهای خبر: تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات