تهاتر كالا به كالا چگونه كلید می خورد؟
به گزارش متخصص فلز رئیس كل سازمان توسعه تجارت به عرضه جزییاتی از روش اجرای مصوبه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در تهاتر كالا پرداخت.
به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، چند روز قبل در جریان برگزاری جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، سرانجام با یکی از خواسته های صادرکنندگان در برقرار شدن امکان تهاتر کالا به کالا موافقت شد. پیش از این در سال ۱۳۹۸، بانک مرکزی به صادرکنندگان اجازه داده بود که حدود ۳۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خویش را به شکل واردات کالا به کشور بازگردانند و ما بقی را از راه نیما یا اسکناس به کشور برسانند.
این دستورالعمل امسال متوقف گردید و بانک مرکزی اعلام نمود که دیگر واردات در ازای صادرات را به رسمیت نمی شناسد. موضوعی که با انتقاد جدی صادرکنندگان مواجه گردید و آنها اعلام نمودند در شرایط تحریم و شیوع ویروس کرونا، واردات کالا یکی از تنها راه های ممکن برای آنها در ایفای تعهدات ارزی است.
به دنبال این انتقادات و البته دشواری ها در تأمین ارز برای واردات برخی کالاها، سرانجام ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به جمع بندی جدیدی رسید و اعلام نمود: وزارت صنعت، معدن و تجارت مأموریت یافت که بر مبنای اولویت بندی کالایی نسبت به مدیریت ثبت سفارش اقدام نماید. بر این اساس، وارد کنندگان می توانند علاوه بر استفاده از سامانه نیما، ارز مورد نیاز خویش را از محل ارز صادرکنندگان به شکل تهاتر به نحو گسترده تأمین کنند.
چند روز بعد از نهایی شدن این برنامه، حالا حمید زادبوم- رئیس سازمان توسعه تجارت به عرضه جزییاتی از روش اجرای این مصوبه تهاتری پرداخته است.
او با اشاره به اینکه پیگیری های لازم برای اجرای تهاتر کالا با کالا با ۱۰ کشور منتخب از جانب این سازمان انجام می شود، اظهار نمود: باید به دنبال بازبینی و اصلاح بسته سیاستی بانک مرکزی باشیم تا از تمامی ظرفیت های صادرات برای کشور و در جهت تأمین نیازهای ارزی استفاده گردد. لازم است دستگاههای اجرایی در مورد مبحث تهاتر کالا - کالا و تبادل لیست کالاها پیش از هرگونه اقدامی با وزارت صنعت، معدن و تجارت هماهنگی کنند.
زادبوم این را هم گفته که با هدف فراوانی کالا در داخل کشور در سامانه جامع تجارت حداکثر تسهیل برای انجام عملیات واردات در مقابل صادرات در حال انجام می باشد.
بدین سان به نظر می آید با موافقت دولت و همکاری وزارت صمت، واردات در ازای صادرات با قدرت بیشتری و در چارچوب تهاتر مستقیم اجرا می گردد و سازمان توسعه تجارت بزودی لیست ۱۰ کشوری که امکان تهاتر با آنها وجود دارد را منتشر خواهد نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب