گزارش مهر؛
وزیر كشاورزی محرومان جنوب را ندید
متخصص فلز: همزمان با سفر غیررسمی وزیر جهاد کشاورزی به شمال و غرب استان کرمان، طوفان مزارع و دسترنج هزاران نفر از کشاورزان محروم جنوب کرمان را زیر شن مدفون کرد.
خبرگزاری مهر – گروه استان ها: جنوب استان کرمان در فصل زمستان که کشاورزان سایر استانها خانه نشین می شوند، به مرکز تولید محصولات مختلف کشاورزی تبدیل می شود، یک محصول کشت می شود و همزمان محصول دیگر برداشت می شود. کشاورزانی که با افت و خیزهای اقتصادی کشور بر روی موج گرانی خودرا با وام های کشاورزی و قرض گرفتن از یکدیگر سرپا نگه داشته اند حالا تغییرات اقلیمی را مانند دیواری مستحکم در مقابل تلاش شبانه روزی شان می بینند.
۱۵ روز قبل موج سرمایی که در ۲۰ سال قبل در جنوب کرمان بی سابقه بود میلیاردها خسارت در جنوب استان بجای گذاشت اما این اختتام ماجرا نبود و طوفان شدیدی که از روز پنجشنبه در شرق و جنوب کرمان شروع شده بود مصیبتی دیگر بر سر مردم آورد.
باتلاق جازموریان که مدتهاست به سبب عدم ورود حق آبه خشک شده است کانون اصلی ریزگردها در جنوب کرمان شده است.
وزش باد شدید در جنوب کرمان که دید افقی را به ۱۰ متر کم کرد باعث شده خیلی از مزارع کشاورزی زیر شن مدفون شود.
هر چند مردم اهتمام کردند با محکم کردن گلخانه ها و جالیزها که با کشت زیر پلاستیک طی سالهای اخیر رونق گرفته است، از خسارت ها بکاهند اما در همان ساعات اولیه بروز طوفان تمامی زحمات خودرا بر باد رفته دیدند.
نکته اینکه همزمان با طوفان شن وزیر کشاورزی در سفری غیر رسمی به کرمان سفر کرد و به چند مزرعه در شمال و جنوب غرب استان رفت اما در صورتیکه هزاران نفر از کشاورزان جنوب کرمان از سرمازدگی هفته گذشته و طوفان روزهای اخیر خسارت شدید دیدند از مردم و مزارع کشاورزی این مناطق بازدید نکرد.
در تعدادی از مناطق شهرستان های رودبار جنوب، قلعه گنج و منطقه جازموریان و زهکلوت دیگر محصولی در زمین مشاهده نمی گردد و مزارع زیر شن های روان مدفون شده اند.
خسارت ها تنها در شهرستان رودبار جنوب ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش می شود. این در حالیست که طوفان در شرق به خصوص در ریگان و فهرج نیز خسارت های زیادی را بجای گذاشته است.
خسارت ها تنها در شهرستان رودبار جنوب ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش می شود. این در حالیست که طوفان در شرق به خصوص در ریگان و فهرج نیز خسارت های زیادی را بجای گذاشته است
اداره کل هواشناسی استان کرمان پیش بینی کرده وضعیت فعلی طی روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت و پس از طوفان دمای هوا بار دیگر به شدت کاهش خواهد یافت.
بیشترین خسارت ها در بخش جازموریان، زهکلوت و رودبار جنوب بجای مانده است و هنوز مسئولان هیچ اظهار نظری درباب پشتیبانی از کشاورزان نکرده اند.
طوفان همچنان ادامه دارد و فرماندار رودبار جنوب در گزارش متخصص فلز به نقل از مهر از خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به کشاورزی این شهرستان خبر می دهد و می گوید: خیلی از کشاورزان با مشکلات جدی مالی برای باز پرداخت وام ها مواجه گشته اند.
محصولی در زمین های کشاورزی باقی نمانده است
محمود قانعی اضافه کرد: شن گرفتگی زمین های کشاورزی بیشترین خسارت را بجای گذاشته است؛ خیلی از کشاورزان بیمه نیستند و جبران خسارت این افراد لازم است.
وی اشاره کرد: طوفان به زیر ساخت های شهرستان خسارت زیادی وارد کرده و از مردم می خواهیم تا فروکش کردن تند باد و طوفان شن از عبور و مرور غیرضروری اجتناب کنند.
وی بیشترین میزان خسارت ها را مربوط به بخش زهکلوت دانست و اظهار داشت: مردم محروم این منطقه علی رغم مشکلات زیادی که در زمینه افزایش قیمت نهاده های کشاورزی وجود دارد مبادرت به کشت زمین های کشاورزی کرده بودند.
وی هشدار داد که همچنان خطر سرمازدگی باقیمانده محصول نیز پس از طوفان وجود دارد.
بسته حمایتی به کشاورزان اختصاص یابد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گزارش متخصص فلز به نقل از مهر با اشاره به وضعیت نامناسب کشاورزان طوفان زده اظهار داشت: حجم زیادی شن وارد مزارع و باغ های کشاورزان شده و به گلخانه ها نیز خسارت جدی موارد شده است، سیستم آبیاری خسارت دیده و کانال های آب نیز گرفتار شن گرفتگی شده اند.
سعید برخوری با اشاره به اینکه خیلی از کشاورزان پوشش بیمه ای ندارند اظهار داشت: در سالهای گذشته نیز در صورت بروز خسارت بیمه فقط تا سقف شش میلیون تومان به کشاورزان پرداخت کرده است.
باتلاق جازموریان کانون شن های روان
وی اشاره کرد: کانون بحران زهکلوت و جازموریان که نزدیک گنداب جازموریان است می باشد، در حال جمع بندی خسارت ها هستیم و امیدواریم دولت برای جبران خسارت کشاورزان همکاری کند و بانک ها نیز زمان لازم را برای امهال وام ها در اختیار کشاورزان قرار دهند.
وی اظهار داشت: شدت خسارت ها به حدی است که باید بسته حمایتی در اختیار محرومان قرار گیرد با توجه به این که طوفان همچنان ادامه دارد احتمال افزایش خسارت بسیار زیاد است.
شدت طوفان شن به حدی بوده که به باغ ها نیز خسارت وارد و هزاران تن شن در مزارع جمع شده است
وی افزود: شدت طوفان شن به حدی بوده که به باغ ها نیز خسارت وارد و هزاران تن شن در مزارع جمع شده است.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس است نیز به خبرنگار مهر اظهار داشت: مشکلات کشاورزان به وزارتخانه مربوطه منعکس شده و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در جریان مشکلات قرار دارند.
ذبیح الله اعظمی بیان کرد: در مرحله اول باید میزان خسارت ها برآورد شود که هنوز به صورت شهرستانی این خسارت ها مشخص نشده و طوفان نیز ادامه دارد.
وی اشاره کرد: متأسفانه سرمازدگی هفته قبل هم خسارت جدی به کشاورزان وارد کرده است و حالا طوفان شن مشکلات را شدت بخشیده که باید با برگزاری جلسات مشترک راهکارهای لازم برای پشتیبانی از کشاورزان را مشخص کرد.
وعده های مسئولان و دستان خالی محرومان
وعده های مسئولان در حالی ادامه دارد که عدم حضور وزیر کشاورزی در زمان بروز طوفان در جنوب کرمان سبب دلخوری کشاورزان شده است و نگران هستند با حجم بالای خسارت ها تنها بمانند.
وعده های مسئولان در حالی ادامه دارد که عدم حضور وزیر کشاورزی در زمان بروز طوفان در جنوب کرمان سبب دلخوری کشاورزان شده است و نگران هستند با حجم بالای خسارت ها تنها بمانند
محمد طبسی همچون کشاورزان زهکلوت است که به مهر می گوید: از تولید کننده محصولات کشاورزی، به افرادی مقروض به بانک ها تبدیل شدیم و پولی هم برای باز پرداخت اقساط نداریم.
وی اظهار داشت: بیمه در سالهای گذشته تأثیری در زمینه تامین خسارت های طوفان نداشت بنا بر این بیشتر مردم اقبالی به بیمه نشان نمی دهند.
وی اضافه کرد: در این فصل برای جلوگیری از سرمازدگی کشت زیر پلاستیک یا کشت گلخانه ای در جنوب کرمان رواج دارد در موج سرمای هفته گذشته بیشتر کشاورزان خسارتی را تجربه کردند و کشت های زیر پلاستیک مانده بود که در طوفان تونل های پلاستیکی به کلی ریشه کن شدند.
مزارع تبدیل به تپه های شن شده اند
این کشاورز افزود: شن و خاک همه مزارع را فرا گرفته بطوریکه دیگر بستر مزرعه و گیاهان دیده نمی گردد و همه چیز زیر خروارها شن مدفون شده است.
احمد میثمی نیز به خبرنگار مهر اظهار داشت: یک میلیون نفر ساکن جنوب کرمان زندگی شأن به کشاورزی وابسته است و در صورتیکه تنها دو ماه از سال جاری باقیمانده است آه در بساط ندارند.
وی اضافه کرد: با افزایش قیمت نهاده های کشاورزی هر طور که می شد مردم بذر و کود فراهم کردند، یکی نفر طلای زنش را فروخت یکی قرض کرد دیگری ماشینش را فروخت ولی حالا دیگر چیزی باقی نمانده است.
فاطمه پورغلامی دیگر کشاورز که در منطقه جازموریان همه محصولش را از دست داده است می گوید: سیب زمینی، گوجه، شمام، هندوانه، خیار و پیاز همه سرمایه مردم بود من در روستای چاه علی زندگی می کنم در این روستا هیچ اثری از کشاورزی باقی نمانده است و همه چیز زیر شن مدفون است.
وی اظهار داشت: در گذشته گنداب جازموریان منبع تامین آب کشاورزان بود اما چون حق آبه جازموریان داده نمی گردد و این گنداب خشک شده با وزش باد شن ناشی از بستر این گنداب به مصیبتی برای مردم تبدیل می شود.
کشاورزان جنوب کرمان امسال با مشکل جدی مواجه گشته اند و نیاز به حمایت مسئولان دارند.
منبع: متخصص فلز
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب