چرا افزایش نرخ ارز پایدار نبود؟

چرا افزایش نرخ ارز پایدار نبود؟

به گزارش متخصص فلز، یک کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به مقطعی بودن افزایش نرخ ارز و رشد ۵۰۰ درصدی سپرده گذاری بلندمدت بانکها اظهار داشت: این نشانه ها حکایت از این دارد که انگیزه های سفته بازی در اقتصاد کاسته شده است.



میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی در گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، پیرامون افزایش نرخ ارز در چند روز اخیر بیان نمود: بالا رفتن قیمت های فعلی، ریشه در حقیقت های اقتصادی کشور نداشته و به طور عمده به اتفاقات اخیر منطقه ای مربوط می شود.
وی اضافه کرد: به عبارتی میتوان گفت این مساله بیشتر حالت روانی و هیجانی دارد بهرحال به علت پررنگ بودن بحث فضای روانی در اقتصاد ایران، بروز چنین اتفاقاتی تأثیرگذار است؛ اما با مدیریت کردن فضای ایجاد شده، تاثیر این اتفاقات بر قیمتها بخصوص نرخ ارز مقطعی و گذرا خواهد بود.
مهرپور تصریح کرد: در اکثر نوسانات ارزی کشور، مسائل روانی، انتظارات تورمی و فضاسازی رسانه ای نقش جدی ایفا می کند و این اتفاق جدیدی نیست؛ البته در بعضی از مواقع افزایش نرخ ارز ریشه در حقیقت های اقتصادی کشور دارد که حتی در آن شرایط هم این فضای روانی به التهابات دامن می زند؛ اما افزایش نرخ در ایام گذشته ریشه در حقیقت های اقتصادی ندارد.
وی اظهار داشت: شاید اگر در سالهای گذشته فضای روانی و رسانه ای بر نوسانات ارزی کشور تاثیر نگذاشته بود در نرخ ارز جهش کمتری اتفاق می افتاد؛ اما ماجرای افزایش نرخ ارز در ایام گذشته از این جنس نیست و صرفا افزایش رخ داده روانی و گذراست.
مهرپور افزود: همان گونه که دیدیم در ایام گذشته شاخص بورس منفی و در کنار آن قیمت ارز و طلا افزایش پیدا کرد که هر دو به علت اتفاقات رخ داده و بار روانی این اتفاقات بود. البته به علت این که این افزایش قیمتها از مسائل واقعی کشور نشئت نگرفته بود هم اکنون فضای ملتهب به وجود آمده تا حدودی اصلاح شده است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه وضعیت عمومی تورم و نقدینگی برای نرخ ارز حائز اهمیت می باشد، خاطرنشان کرد: به طورکلی شرایط عمومی تورم و نقدینگی کشور نسبت به گذشته روند مثبتی دارد؛ چونکه میزان شتاب و رشد آنها کاهش داشته، صادرات کالا و خدمات افزایش پیدا کرده و طبق آخرین آمار بانک مرکزی میزان صادرات از واردات کالا بیشتر شده است.
رشد ۵۰۰ درصدی در سپرده گذاری بلندمدت بانک ها
مهرپور ضمن اشاره به این که در فضای کلی کشور محبوبیت سفته بازی نسبت به سالهای گذشته کاسته شده است، اظهار داشت: بنا بر اعلام بانک مرکزی سپرده های بلندمدت سه ساله در دوماهه گذشته رشدی ۵۰۰ درصدی پیدا کرده اند.
این کارشناس اقتصادی افزود: افزایش سپرده های بلندمدت و کاهش سپرده های کوتاه مدت نشان دهنده اینست که انگیزه های سفته بازی در بازار و اقتصاد کمتر شده و صاحبان منابع ریالی به سمت سپرده گذاری بلندمدت در سیستم بانکی حرکت می کنند.
وی در ارتباط با کاهش سرمایه گذاری در کالاهای بادوام بیان نمود: آمارها نشان می دهند انگیزه های سفته بازانه بعنوان یکی از علل افزایش نرخ ارز کشور، در اقتصاد کاهش پیدا کرده است به عبارتی این خصوصیت سفته بازانه که افراد به امید گران تر شدن قیمت کالاها، آنرا خریداری می کنند، نسبت به قبل کمتر شده است.
افزایش نرخ ارز در مقطع فعلی پایدار نیست
مهرپور اظهار داشت: متأسفانه برخی با تشکیل فضاسازی رسانه ای و انتشار افزایش نرخ ارز در کانال های تلگرامی جوی را در کشور به وجود میاورند که به دنبال آن مساله ای که باید صرفا در مدت کوتاهی بر اقتصاد کشور تاثیر گذاشته و حل شود را طولانی تر می کند نیاز است تا این مورد مدیریت شود.
وی افزود: در مجموع بر مبنای شرایط کلی اقتصادی کشور یعنی میزان نرخ تورم، رشد نقدینگی، سرمایه گذاری در کالاهای بادوام، افزایش میزان سپرده های بلندمدت و آزادسازی منابع ارزی در کره جنوبی و لوکزامبورگ و غیره نشان داده است که افزایش نرخ ارز فعلی پایدار نیست.
این کارشناس اقتصادی اظهار نمود: اتفاقات اخیر در نوسانات بازار با ارقام و آماری که از اقتصاد گفته می شود همخوانی ندارد؛ ازاین رو اساسا این افزایش قیمتها غیرواقعی بوده و فروکش می کند. البته با استمرار مدیریت دولت و بانک مرکزی در مورد نرخ ارز، حداقل تا آخر سال ثبات نسبی در اقتصاد کشور حاکم است و این مساله برای فعالان اقتصادی از نظر پیشبینی پذیری نرخ ها حائز اهمیت می باشد.

1402/07/25
13:40:59
269
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بورس , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات