شناسایی و مدیریت 200 نقطه گرفتار تنش آبی در کشور

شناسایی و مدیریت 200 نقطه گرفتار تنش آبی در کشور

به گزارش متخصص فلز، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار داشت: حدود 200 نقطه دارای تنش آبی در فصول مختلف کشور شناسایی و خوشبختانه بواسطه انجام کوشش های ویژه، ایثارگرانه و جهادی این امر به خوبی مدیریت شد.



به گزارش متخصص فلز به نقل از وزارت نیرو، " محمد جوانبخت"در نشست تخصصی وزیر نیرو با مدیران صنعت آب و فاضلاب کشور، با اشاره به توجه ویژه وزیر نیرو به بخش آب کشور، اظهار داشت: در سال آبی گذشته کوشش های فراوانی برای رفع مشکلات مربوط به حوزه آب و فاضلاب همچون در مشهد، تبریز و تهران و بسیاری شهرهای دیگر صورت گرفت که در این جهت شرکت مهندسی آب و فاضلاب و شرکت های استانی پای کار بودند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در همین زمینه اضافه کرد: حدود ۲۰۰ نقطه دارای تنش آبی در فصول مختلف کشور شناسایی و خوشبختانه بواسطه انجام کوشش های ویژه، ایثارگرانه و جهادی این امر به خوبی مدیریت شد.
وی با اعلان اینکه گستره مأموریتی آب و فاضلاب کل کشور بوده و همه شهرها و روستاها را در بر می گیرد، گفت: در این راستا، مدیران به عنوان نقطه عطف و تماس این مجموعه با مصرف کنندگان هستند.
جوانبخت در ادامه پروژه های اجرائی بخش آب و فاضلاب را به دو دسته کلی تامین منابع آب و توزیع منابع آب تقسیم و اشاره کرد: این امر در ادامه یک زنجیره ای شامل تامین آب، خطوط انتقالی، تصفیه خانه ها، شبکه های توزیع شهری، ایستگاه های پمپاژ و مواردی از این دست را می سازند.
وی تصریح کرد: در این بین پروژه های زیربنایی و اساسی با در نظر گرفتن اهداف و شرایطی که مناطق مختلف دارند پایش و پیش بینی و از جهات مختلف کنترل می شوند که قسمتی از آنرا پروژه های اضطراری می سازند.
معاون وزیر نیرو اشاره کرد: لازم است این پروژه ها هرچه سریع تر به تصویب برسند، منابع اعتباری مورد نیاز، بمنظور پیشبرد آنها پیش بینی شود و مجموعه ظرفیت ها به کار گرفته شود. به طور معمول این طرح ها یک ساله بوده و برای عبور از سال آبی جاری باید تدوین شوند.
وی در ادامه به موضوع هدر رفت آب در شبکه ها پرداخت و آنرا بسیار مهم عنوان نمود و اظهار داشت: این مساله از طرف خیلی از مراکز پژوهشی کشور، مراجع برنامه ریزی و نظارتی مورد سوال قرار می گیرد.
جوانبخت اشاره کرد: مدیریت هدر رفت آب، امر واجبی است و باید مدیران آبفا در سراسر کشور نسبت به این موضوع، حساسیت لازم را داشته باشند.
وی به سرانه مصرف آب در کشور اشاره و بیان کرد: اعداد و ارقام اعلامی به نظر بالا و نیازمند مدیریت تقاضا و مصرف به شکل ویژه است و اصلاح الگو و مدیریت مصرف دراین زمینه بسیار اهمیت دارد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اجرای بند "ع" تبصره هشت (استفاده از منابع آب نامتعارف در صنایع آب بر) را لازم و ضروری برشمرد و اضافه کرد: بعضاً در بعضی از استانها بواسطه ایجاد شرایطی، بین توزیع، تامین و مصرف آب در بخش صنعت، تعادلی شکل گرفته است و بر هم زدن این تعادل به سبب تغییراتی با هزینه همراه خواهد بود. اهداف این طرح تأثیر قابل توجهی در صیانت از آب کشور دارد و لازم است استانها آنرا با جدیت به عنوان ماموریت وزارت نیرو مورد توجه قرار دهند.
وی اشاره کرد: بحث هایی مانند نصب آب شیرین کن در مناطق ساحلی از مطالبی است که باید به آن توجه گردد. بعضاً چندصد کیلومتر خط لوله از مناطق مرکزی به مناطق ساحلی با هزینه فراوان هدایت می شود، در صورتیکه خود مناطق با مشکلات آبی روبرو هستند؛ تامین آب در خود مناطق ساحلی بسیار منطقی تر و اقتصادی تر به نظر می آید، بدین سبب نصب آب شیرین کن در نوار ساحل کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
جوانبخت با اعلان اینکه مدیریت آب کشور، امری ساده و بدون تنش نیست، اضافه کرد: در کل شبانه روز مخاطبان در دسته های گوناگون، مطالبه گر خدمات آب و فاضلاب هستند و برای پاسخگویی باید بصورت جهادی فعالیت شود.


منبع:

1402/08/14
12:46:19
187
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , تخصص , تدوین , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات