بحران آلودگی هوا مرگ تدریجی سرمایه های انسانی و اقتصادی کشور

بحران آلودگی هوا مرگ تدریجی سرمایه های انسانی و اقتصادی کشور

به گزارش متخصص فلز، دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران اظهار داشت: بحران آلودگی هوا نه فقط کیفیت زندگی مردم را می کاهد، بلکه تأثیرات منفی گسترده ای بر سلامت عمومی، محیط زیست و اقتصاد کشور نیز دارد.



سید محسن طباطبایی دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چالش های جهانی در حوزه بحران گردوغبار، اظهار داشت: کشورهایی که با بحران گرد و غبار دست و پنجه نرم می کنند، از روش هایی بهره می گیرند که شامل مدیریت منابع طبیعی، استفاده از تکنولوژی های جدید، اجرای سیاستهای قانونی و مشارکت منطقه ای است.
وی در ادامه با اشاره به شیوه های مدیریت آلودگی هوا در کشورهای مختلف، اضافه کرد: بطور مثال، چین با اجرای پروژه بزرگ کاشت درختان در اطراف بیابان ها توانسته بخش های بزرگی از مناطق مستعد گرد و غبار را پایدار نگه دارد و آمریکا نیز با بهره گیری از قوانین زیست محیطی سخت گیرانه، خصوصاً در مناطق جنوب غربی که مستعد طوفان های گرد و غباری هستند، توانسته کنترل مؤثری بر آلودگی هوا داشته باشد.
طباطبایی با اشاره به رویکرد کشورهای منطقه خاورمیانه در روبرو شدن با آلودگی هوا اشاره کرد: در خاورمیانه، عربستان سعودی و عراق با اقدامات مشترک، خصوصاً در حوزه شناسایی و کنترل منابع فرامرزی گرد و غبار، کارهایی را انجام داده اند.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به بررسی بحران آلودگی هوا در کشور، خصوصاً در کلان شهرهایی نظیر تهران، اصفهان، اهواز و مشهد در نشست های تخصصی مرتبط، بیان کرد: بحران آلودگی هوا ناشی از عوامل انسانی و طبیعی گوناگون است که نه فقط کیفیت زندگی مردم را می کاهد، بلکه تأثیرات منفی گسترده ای بر سلامت عمومی، محیط زیست و اقتصاد کشور نیز دارد.
وی با اعلان اینکه برخی چالش ها به تشدید بحران آلودگی هوا دامن می زنند، اضافه کرد: افزایش تعداد خودرو های فرسوده و فاقد استانداردهای زیست محیطی، کیفیت پایین سوخت های مصرفی، و ضعف ناوگان حمل و نقل عمومی همچون مهم ترین عوامل مؤثر دراین خصوص هستند. کمبود زیرساخت ها و کیفیت پایین خدمات حمل و نقل عمومی و عدم بروزرسانی جامع آن، سبب افزایش ترافیک و در نتیجه تشویق شهروندان به استفاده بیش از خودروی شخصی شده است.
طباطبایی در ادامه با اشاره به راهکارهای روبرو شدن با بحران آلودگی هوا اشاره کرد: توسعه و تقویت حمل و نقل عمومی و پاک، تشویق هوشمندانه شهروندان به استفاده از وسایل نقلیه عمومی نظیر اتوبوس ها و موتورسیکلت های برقی، پیشرفت کیفیت سوخت خودرو ها و صنایع، حذف کامل خودرو های فرسوده، و جایگزینی آنها با خودرو های جدید و کم آلاینده همچون این راهکارهاست.
وی همین طور بر لزوم استانداردسازی صنایع، رعایت کامل الزامات زیست محیطی و تجهیز آنها به فیلترهای پیشرفته، سرمایه گذاری در عرصه انرژی های تجدید پذیر و توسعه منابع انرژی پاک تاکید کرد و فرهنگ سازی عمومی برای کاهش استفاده از خودرو های شخصی را ضروری دانست.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در آخر با اشاره به دیگر اقدامات مکمل اشاره کرد: اجرای مالیات های زیست محیطی به عنوان ابزاری برای کاهش آلودگی و استفاده از تکنولوژی های جدید و هوشمند برای پایش و کنترل آلودگی هوا باید در اولویت سیاست گذاران قرار گیرد.
وی اشاره کرد: با همکاری و عزم جدی تمامی نهادها و مشارکت آحاد جامعه، می توان بصورت مؤثر با بحران آلودگی هوا مقابله نمود و زمینه بهبود سلامت عمومی و ارتقا کیفیت زندگی شهروندان را فراهم ساخت.


منبع:

1404/02/10
09:42:36
15
5.0 / 5
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , تخصص , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات
خرید و فروش فلزات مانند آهن و آلومینیوم و مس و روی و متخصصان فلز