گزارش متخصص فلز به نقل از مهر؛

صنعت برق هم از توافق پاریس در امان نمی ماند

صنعت برق هم از توافق پاریس در امان نمی ماند

به گزارش متخصص فلز اجرای تعهدات كشورمان در موافقتنامه پاریس، تضعیف صنعت برق كشورمان را به دنبال خواهد داشت؛ این در شرایطی است كه مصرف برق در جهان در بخش های مختلف ازجمله صنایع طی دهه های آینده افزایش خواهد یافت.


به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، بخش انرژی هم اكنون از اساسی ترین حوزه های اقتصادی كشورها به حساب می آید. البته این بخش منبع اصلی انتشار گازهای گلخانه ای هم هست. نقش حوزه انرژی در تولید گازهای گلخانه ای پس از انقلاب صنعتی بیشتر هم شد. بررسی ها نشان داده است كه بیشتر از ۵۲ درصد اثر گلخانه ای موجود در جو زمین متعلق به دوران پس از انقلاب صنعتی یعنی ۱۵۰ سال اخیر است.
بخش برق در این میان به علت مصرف بیشتر سوخت های فسیلی، سهم بیشتری در تولید گازهای گلخانه ای دارد. هم اكنون بیشتر از ۲۰ درصد گازهای گلخانه آلمان توسط زغال سنگ كه برای تأمین برق استخراج می شود، انتشار می یابد. همینطور چین و آمریكا هم بعنوان كشورهای اصلی مصرف كننده زغال سنگ، عمده مصرف زغال سنگ شان برای تولید برق است.
آسیب پذیری جدی بخش نیروگاهی از كاهش انتشار گازهای گلخانه ای
ساعد سرمدی، كارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به گزارش سوم تغییر اقلیم سازمان محیط زیست، اظهار داشت: با اجرای تعهدات پیش بینی شده برای كشور در موافقتنامه پاریس، تولید گازهای گلخانه ای در بخش های نفت و گاز ۱۵ درصد و بخش تولید و انتقال برق ۵.۸۴ درصد باید كاهش پیدا كند.
وی افزود: بررسی ها نشان داده است در صورت كاهش تولید گازهای گلخانه ای به میزان ۵.۸۴ درصد در صنعت برق، تولید برق در كشور صدمه بسیار جدی خواهد دید، چون كه بیشتر از ۳۰ درصد دی اكسید كربن كه مطابق مبانی علمی توافق پاریس از اصلی ترین گازهای گلخانه ای به حساب می آید در بخش نیروگاهی تولید می شود.
نمودار (۱) میزان انتشار دی اكسید كربن را در بخش های مختلف مصرف كننده انرژی را نشان داده است.

نمودار (۱): سهم تولید دی اكسید كربن در بخش های مختلف انرژی
منبع: وزارت نیرو، دفتر امور برق و انرژیهمان طور كه نمودار بالا نشان می دهد، بخش نیروگاهی ازآنجاكه بیشترین سهم در انتشار دی اكسید كربن را به خود مختص كرده است، طبعاً باید در برنامه كاهش انتشار هم بیشترین كاهش تولید را شاهد باشد.۹۴ درصد برق كشور از منابع ملی و ارزان انرژی مانند نفت و گاز تولید می شود و اگر قرار باشد برای كاهش انتشار گازهای گلخانه ای، تولید برق كاهش پیدا كند، تبعات آن در همه صنایع مصرف كننده برق و همینطور در مصارف خانگی مشهود خواهد بود و این مساله می تواند اقتصاد كشور را با چالش های جدی روبرو سازد.
افزایش تولید و مصرف برق در دهه های آینده در جهان
سرمدی با اشاره به اینكه اهتمام به كاهش تولید در حوزه انرژی به علت انتشار گازهای گلخانه ای در حالی است كه كشورهای توسعه یافته و برخوردار از فنّاوری تولید انرژی از منابع تجدید پذیر هم رغبت چندانی به كنار گذاشتن منابع ارزان تولید برق ندارند، تصریح كرد: مطابق پیش بینی اداره اطلاعات انرژی آمریكا (EIA)، مصرف انرژی ازجمله برق در جهان در دهه های آینده افزایش یافته و سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز و زغال سنگ همچنان جزء منابع اصلی تأمین كننده برق خواهند ماند.
نمودار (۲) این مورد را به خوبی نشان داده است.

نمودار(۲): سهم منابع مختلف انرژی در تولید برق تا سال ۲۰۴۰ میلادی همان گونه كه نمودار (۲) نشان می دهد، با وجود افزایش نیروگاه های تجدیدپذیر، نفت (petroleum) و زغال سنگ (coal) در دهه های آینده همچنان در زمره منابع اصلی تأمین برق درجهان خواهند بود. این افزایش به معنای افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در بخش نیروگاهی جهان است.
به گزارش متخصص فلز به نقل از مهر، صنعت برق ایران علاوه بر تأمین انرژی موردنیاز بخش خانگی، تجاری و صنایع داخلی، جزء صنایع صادرات محور ایران است.
بنابراین اگر قرار باشد در جهت اجرای تعهدات كشور در توافقنامه پاریس برای كاهش انتشار گازهای گلخانه ای، تولید برق كشور با منشا سوخت های فسیلی محدود شود. در این صورت با كاهش تولید در این حوزه، ایران از صادركننده برق به واردكننده برق تبدیل خواهد شد. بدین سان ضروری می باشد تا مراجع تخصصی حوزه انرژی مانند كمیسیون انرژی مجلس، وزارت نیرو و كارشناسان انرژی وارد بررسی نقاط ضعف و قوت تعهدات كشور در توافق پاریس شوند. این ورود می تواند با اولویت نهادن به سیاست های بالادستی انرژی و اقتصادی مانع صدمه دیدن صنعت مهم و استراتژیك برق شود.


1397/11/13
15:42:55
4457
5.0 / 5
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات