عربستان با ۱۱۰ میلیارد دلار هم صادركننده گاز نمی گردد

عربستان با ۱۱۰ میلیارد دلار هم صادركننده گاز نمی گردد

متخصص فلز: مفسرین اعتقاد دارند كه عربستان سعودی با وجود سرمایه گذاری 110 میلیارد دلاری برای توسعه بزرگترین میدان گازی غیرمرسوم خود، بعید است صادرات گاز را آغاز كند.



به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی قبل از این گفته بود كشورش در آینده نزدیك به یك صادركننده گاز تبدیل خواهد شد و طی تعطیلات هفته گذشته طرحهایی برای توسعه میدان گازی جفورا اعلام گردید كه برآورد می شود ۲۰۰ تریلیون فوت مكعب گاز دارد.

شركت دولتی آرامكوی سعودی كه ذخایر گازش تا آخر سال ۲۰۱۸ به ۲۳۳.۸ تریلیون فوت مكعب بالغ شد، اعلام نمود می خواهد تولید میدان جفورا را در سال ۲۰۲۴ آغاز كند و تا سال ۲۰۳۶ به فروش ۲.۲ تریلیون فوت مكعب در روز گاز برسد.

بعلاوه، این میدان كه در استان شرقی نفت خیز عربستان سعودی واقع شده است، پیش بینی می شود حدود ۴۲۵ میلیون فوت مكعب در روز اتان تولید نماید كه هم اكنون ۴۰ درصد از تولید فعلی عربستان سعودی است و همین طور ۵۵۰ هزار بشكه در روز مایعات گازی و میعانات تولید نماید.

سیامك ادیبی، مدیر تیم گازی خاورمیانه در شركت مشاوره FGE در این زمینه به پلاتس اظهار داشت: عربستان سعودی برای تولید نیرو علاوه بر نفت كوره و دیزل، ۴۰۰ هزار بشكه در روز نفت می سوزاند و اگر آنها بخواهند سوخت مورد مصرف برای تولید نیرو را تغییر دهند تا مصرف نفت صفر شود، گازی برای صادرات نخواهد ماند و حتی ممكنست كمبودی ایجاد شود كه این كشور را نیازمند واردات LNG سازد.

تولید بالاتر

آرامكو در سال ۲۰۱۸ حدود ۸.۹ میلیارد فوت مكعب در روز گاز طبیعی و یك میلیارد فوت مكعب در روز اتان تولید كرد. تولید گاز در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۰ درصد نسبت به سطح تولید سال ۲۰۱۳ رشد داشت.

این كشور با هدف اختصاص نفت و فرآورده های نفتی بیشتر برای صادرات، اكتشاف منابع گاز را افزایش داده و می خواهد تولید نیرو از منابع تجدیدپذیر را تقویت كند.

طبق اعلام وزارت انرژی عربستان سعودی، گاز و منابع تجدیدپذیر ممكنست در آینده بیشتر از ۹۰ درصد سبد نیرو را تشكیل دهند.

اما این كشور كه هم اكنون روی تولید گاز بعنوان محصول جانبی استخراج نفت متكی بوده و در گذشته موفق نشده است منابع گازی غیرمرتبط را توسعه دهد و تولیدش فعلا به سبب پایبندی به توافق محدودیت عرضه اوپك پلاس، محدود شده است.

طبق آمار پلاتس آنالیتیكس، هم اكنون آرامكو تنها ۵۰ میلیون متر مكعب در روز گاز غیرمرتبط تولید می كند و حدود ۸.۸ میلیارد فوت مكعب در روز گاز از منابع در رابطه با نفت می آید.

به گفته سامر موسی، تحلیلگر ارشد پلاتس آنالیتیكس، شركت های نفتی بین المللی مكررا تلاش كردند از ذخایر گازی غیرمرتبط در عربستان سعودی بهره برداری كنند اما به سبب وجود سولفور بالا، عمق ذخایر و مشكلات دیگر به این نتیجه رسیدند كه اقدام مذكور غیراقتصادی است. جفورا هم با مسائل مشابهی روبروست اما وعده عربستان سعودی برای سرمایه گذاری ۱۱۰ میلیارد دلاری، امیدهایی را نسبت به این پروژه به وجود آورده است.

بر اساس گزارش پلاتس، با این وجود عربستان سعودی به تولید جفورا نیاز دارد، برای اینكه تولید گاز این كشور تا سال ۲۰۲۶ باید حداقل به ۲۳ میلیارد فوت مكعب در روز برسد تا نیازهای رو به رشد برای نیرو و تقاضای صنعتی را تامین كند.

حتی اگر جفورا تا سال ۲۰۳۶ حدود ۲.۲ میلیارد فوت مكعب در روز گاز تولید نماید، عربستان سعودی همچنان كمبود گاز خواهد شد و واردات LNG می تواند راهكاری برای این مشكل باشد به خصوص كه آرامكو در یك پروژه LNG در آمریكا سرمایه گزاری نموده است.





منبع:

1398/12/08
14:20:59
3994
5.0 / 5
تگهای خبر: اقتصاد , اوپك , تولید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات