بانك مركزی اعلام كرد

اجبار عرضه اسناد برای انتقال وجه بالای 2میلیارد از حساب های شخصی

اجبار عرضه اسناد برای انتقال وجه بالای 2میلیارد از حساب های شخصی

به گزارش متخصص فلز دستورالعمل شفاف سازی تراكنش های بانكی اشخاص توسط مدیریت كل مقررات، مجوزهای بانكی و مبارزه با پول شویی اداره مبارزه با پول شویی و تأمین مالی تروریسم بانك مركزی ابلاغ گردید.


به گزارش متخصص فلز به نقل از بانك مركزی، دستورالعمل شفاف سازی تراكنش های بانكی اشخاص توسط مدیریت كل مقررات، مجوزهای بانكی و مبارزه با پول شویی اداره مبارزه با پول شویی و تأمین مالی تروریسم ابلاغ گردید و كه بر این اساس، عرضه اسناد برای انتقال وجه بالای ۲ میلیارد ریال از حساب های شخصی الزامی شد
دستورالعمل شفاف سازی تراكنش های بانكی اشخاص طی نامه شماره ۹۸/۴۲۶۳۵۱ مورخ ۹۸/۱۲/۰۸ توسط مدیریت كل مقررات، مجوزهای بانكی و مبارزه با پولشویی اداره مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بانك مركزی ابلاغ گردید.
بر اساس این دستورالعمل، تكمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم های مربوط و عرضه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه برای انتقال وجه بالای ۲ میلیارد ریال از حساب های شخصی و انتقال وجه بالای ۱۰ میلیارد ریال از حساب های تجاری الزامی شد.
متن كامل این دستورالعمل از اینجا قابل مشاهده بوده و به شرح زیر است:
احتراماً، به استحضار می رساند در اجرای تكلیف مقرر در جزء (۳) بند «ح» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ كل كشور كه اشعار می دارد: "به منظور افزایش شفافیت تراكنش های بانكی، مبارزه با پولشویی و پیشگیری از فرار مالیاتی؛ بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران موظف است تا با تصویب شورای پول و اعتبار، برای شفافیت تراكنش های بانكی به صورت یكسان یا متناسب با سطح فعالیت اشخاص حقیقی از نظر عملكرد مالی حدآستانه ای (سقفی) را تعیین كند و انتقال وجه با مبلغ بالاتر از حد آستانه (سقف) را برای اشخاص حقیقی از راه كلیه تراكنش های بانكی (درون بانكی و بین بانكی) و سایر ابزارهای پرداخت، مشروط به درج «بابت» و در صورت احتیاج به عرضه اسناد مثبته كند. اشخاص حقیقی كه از حساب بانكی خود استفاده تجاری می كنند می توانند با دریافت شناسه اقتصادی و اتصال حساب بانكی خود به آن، از شمول مفاد این جزء مستثنی شوند." و همینطور به استناد تبصره (۱) ماده (۱۱۲) آئین نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مصوب جلسه مورخ ۱۳۹۸/۷/۲۱ هیات محترم وزیران و ابلاغی به باعث بخشنامه شماره ۹۸/۲۶۳۵۵۰ مورخ ۱۳۹۸/۸/۴ كه طی آن مقرر شده؛ "بانك مركزی به منظور كاهش سطح خطر (ریسك) پولشویی و تأمین مالی تروریسم در عرضه خدمات انتقال وجوه، تدابیر مقتضی را از قبیل تعیین حداكثر سقف مبلغ برای عرضه خدمت و تعداد مجاز روزانه برای تراكنش های هر مشتری، متناسب با سطح خطر (ریسك) تعامل كاری اتخاذ كند." بدین وسیله «دستورالعمل شفاف سازی تراكنش های بانكی اشخاص» كه در یكهزار و دویست و هشتاد و نهمین جلسه مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۹ شورای پول و اعتبار مورد تصویب قرار گرفت، برای استحضار و صدور دستور مقتضی ایفاد می شود.
به باعث ضوابط مذكور، مقرر شده حساب های سپرده تجاری از سپرده شخصی در شبكه بانكی كشور تفكیك گردد. بنابراین از این پس لازم است به منظور اعمال آستانه های مندرج در دستورالعمل یاد شده، پیش از افتتاح هر گونه سپرده جدید و هم در مورد سپرده های موجود، این مهم مشخص شود. علاوه بر این، درگاه های پرداخت یا ابزارهای پذیرش باید به مشتریان حقوقی واجد شرایط و مشتریان حقیقی دارای حساب تجاری و شناسه اقتصادی موید تایید سازمان امور مالیاتی كشور تعلق گیرد.
همچنین در كلیه نقل و انتقالات وجوه بالاتر از "۱۰ میلیارد ریال" درون بانكی و بین بانكی مشتری حقوقی و مشتری حقیقی دارای حساب سپرده تجاری و هم نقل و انتقال وجوه بالاتر از "۲ میلیارد ریال" درون بانكی و بین بانكی مشتری حقیقی دارای حساب سپرده شخصی، انتقال وجه منوط به تكمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم های مربوط و عرضه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه می باشد.
ضمن آنكه لزوم دارد آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از راه درگاه های پرداخت حضوری و غیرحضوری، از كلیه حساب های سپرده متعلق به مشتری حقوقی، مشتری حقیقی دارای سپرده تجاری و مشتری حقیقی دارای سپرده شخصی و هم اشخاص پایین تر از ۱۸ سال در آن موسسه اعتباری به آستانه های تعیین شده در دستورالعمل محدود شود. مضافاً این كه، انجام كلیه عملیات بانكی مبتنی بر حساب، شامل حضوری و غیرحضوری در موسسه اعتباری برای مشتری منوط به دریافت شناسه شهاب از راه سامانه نهاب می باشد.
با عنایت به مراتب فوق، ضمن ابلاغ نسخه ای از «دستورالعمل شفاف سازی تراكنش های بانكی اشخاص»، خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۹۶/۱۴۹۱۵۳ مورخ ۱۳۹۶/۵/۱۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن بانك / موسسه اعتباری غیربانكی ابلاغ گردیده و نسخه ای از آن هم به مدیریت كل مقررات، مجوزهای بانكی و مبارزه با پولشویی ارسال گردد و بر حسن اجرای آن هم نظارت دقیق به عمل آید.
مدیركل مقررات مجوزهای بانكی و مبارزه با پولشویی
اداره كل مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم
حمیدرضا غنی آبادی-محمدحسین دهقان

1398/12/11
13:42:43
3653
5.0 / 5
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بودجه , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات