تداوم برنامه های رونق تولید در جهت تحقق جهش تولید معدنی كشور

تداوم برنامه های رونق تولید در جهت تحقق جهش تولید معدنی كشور

به گزارش متخصص فلز به دنبال اجرای پروژه احیا و فعالسازی و توسعه معادن كوچك مقیاس، در سال جدید هم برنامه های احیای معادن غیرفعال و كشف و شناسایی معادن جدید در جهت تحقق جهش تولید در دستور كار قرار گرفته است كه به قول مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، با عنایت به این كه معدن موتور محرك بخش تولید و بعنوان یكی از پارامترهای اصلی در صنایع معدنی است، با تقویت این بخش می توان تولید پایدار بوجود آورده و با قطع وابستگی به واردات در شرایط تحریم، شعار جهش تولید را محقق كرد.


به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، همانطور كه پیش از این توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام شد، در جهت طرح فعال سازی معادن كوچك و متوسط در نقاط مختلف كشور، معادن بخش خصوصی كه به علت شرایط داخلی یا بین المللی نیمه فعال و یا تعطیل شده بودند، ۱۴۶ مورد احیا شدند. در جهت اجرای پروژه احیا و فعالسازی و توسعه معادن كوچك مقیاس در سال۱۳۹۸ (سال رونق تولید)، ۱۴۶ معدن احیا و ۲۱۳۰ پتانسیل معدنی در چارچوب ۳۶۴ پروژه مورد شناسایی قرار گرفت.
طبق اعلام شبكه تولید و تجارت(شاتا)، برنامه های احیا و فعالسازی و توسعه معادن كوچك مقیاس همچون روال سال گذشته، در سال ۱۳۹۹ هم تداوم خواهد داشت تا جهش تولید محقق شود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال ۱۳۹۸ هفت محور كاری مهم داشت كه محور توسعه معادن و صنایع معدنی یكی از این هفت محور بود. در این عرصه پنج ردیف پروژه كاری تعریف شده بود كه اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی، توسعه فعالیتهای اكتشافی، احیا و فعالسازی و توسعه معادن كوچك مقیاس، تكمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی(فولاد، مس و آلومینیوم) و تجهیز و نوسازی معادن كشور این پنج ردیف پروژه بودند. در زمینه توسعه فعالیتهای اكتشافی تهیه ۲۵۰ ورقه نقشه و اجرای اكتشاف ۱۱۰ هزار كیلومتر مربع و ۳۰۰ هزار كیلومتر خطی هدف گذاری شده بود كه ۴۵ ورقه نقشه آماده شد و ۹۵ هزار كیلومتر مربع و ۷۰ هزار كیلومتر خطی اكتشاف به انجام رسید.
شناسایی و پی جویی مواد معدنی در كشور بر مبنای زون های ساختاری، پهنه ها و اولویت های اكتشافی و برداشت و تعبیر و تفسیر اطلاعات پایه ژئوفیزیك هوابرد با قدرت تفكیك بالا (برداشت: استان مركزی و پردازش: استان خراسان شمالی) از دیگر اقدامات انجام شده بود.
همینطور در بخش اجرای پروژه احیا و فعالسازی و توسعه معادن كوچك مقیاس، احیای ۱۵۰ معدن در كشور و شناسایی ۶۰۰ پتانسیل معدنی هدف گذاری شد كه در همین راستا ۱۴۶ معدن احیا و ۲ هزار و ۱۳۰ پتانسیل معدنی در چارچوب ۳۶۴ پروژه، مورد شناسایی قرار گرفت. درصد پیشرفت این برنامه ۱۰۰ درصد بوده است و شناسایی ۴ هزار و ۴۹۶ معدن غیرفعال و انجام اقدامات كلینیكی بر روی ۹۷۰ معدن از دیگر اقدامات انجام شده بود.
از جانب دیگر در اجرای پروژه تكمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی(فولاد، مس و آلومینیوم) در سال ۱۳۹۸، رسیدن به ظرفیت تولید ۵۰ میلیون تنی شمش فولاد، ۵۱۰ هزار تنی كاتد مس و ۷۷۵ هزار تنی شمش آلومینیوم تا سال ۱۴۰۰ هدف گذاری شده است.
در این راستا در سال ۱۳۹۸، تولید شمش فولاد ۳۶.۹ میلیون تن، تولید كاتد مس ۵۰۲ هزارتن و تولید شمش آلومینیوم ۴۴۶ هزارتن بوده است.
مجموعه این فعالیت ها در سال ۱۳۹۹ كه به تدبیر مقام معظم رهبری به سال جهش تولید نامگذاری شده است، تداوم خواهد یافت و تكمیل و بهبود مجموعه اقدامات انجام شده در دستور كار ویژه برای تحقق جهش تولید است.
در این رابطه، سیدرضا عظیمی- مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن كوچك مقیاس- در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: فعال سازی و توسعه معادن كوچك مقیاس در سال ۱۳۹۹ با جهش تولید مواد معدنی در كشور و هدف گذاری طرح جهت احیای ۲۰۰ معدن كوچك مقیاس همراه خواهد بود. طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن كوچك مقیاس در سال ۱۳۹۸ با عنوان “رونق تولید” موفق شد تا با شناسایی تعداد ۴۴۹۶ معدن كوچك مقیاس در كشور، تعداد ۲۱۳۰ معدن را در چارچوب ۳۶۴ پروژه بررسی و ضمن انجام اقدامات كلینیكی بر روی تعداد ۹۷۰ معدن كوچك، در نهایت در سال ۱۳۹۸ مطابق برنامه ریزی های صورت گرفته، ۱۴۶ معدن كوچك مقیاس را از ۱۵۰ معدن هدفگذاری شده در كشور احیا كند.
وی با اشاره به اهمیت معادن طلا در كشور، افزود: در آینده نزدیك برنامه های ویژه ای برای مشاركت و سرمایه گذاری در معادن كوچك مقیاس طلا در نظر داریم. با عنایت به نام گذاری سال ۱۳۹۹ با عنوان "جهش تولید" كه خود نشان دهنده اهمیت و لزوم تولید و حمایت قاطع تولید كنندگان از نگاه مقام معظم رهبری است، بنابراین ضرورت ایجاد و توسعه بسترهای مناسب حمایتی از تولید كنندگان و به خصوص تولید كنندگان بخش معدن كه سربازان جنگ اقتصادی هستند، بیشتر از پیش بر همگان آشكار شده است.
عظیمی اضافه كرد: یكی از عوامل موفقیت طرح هم افزایی تشكل ها و انجمن هاست كه در شروع سال جدید لازم است تشكر از همكاری صمیمانه و همراستایی آنها با طرح را اعلام كنم. كمیته های مشترك با تشكل ها مخصوصاً صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی و طرح زیرساخت ایمیدرو در طرح بوجود آمده كه تصمیم گیری های برنامه های مرتبط در این كمیته ها شكل خواهد گرفت. معدن موتور محرك بخش تولید و بعنوان یكی از پارامترهای اصلی در صنایع معدنی است كه با تقویت این بخش اساسا تولید پایدار، توسعه مناطق محروم و قطع وابستگی به واردات در شرایط تحریم های ظالمانه محقق خواهد شد.
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن كوچك مقیاس اعلام نمود: مطابق برنامه ریزی های انجام شده، با عنایت به مهیا بودن زیرساخت های اجرایی و نرم افزاری، روند احیای معادن كوچك مقیاس در سال ۱۳۹۹ با شتاب بیشتری حركت خواهد نمود كه ضمن پایش وضعیت معادن احیا شده در سال ۱۳۹۸، نسبت به آمایش، بررسی های كلینیكی و انجام پروژه های زیرساخت سایر معادن هم اقدام خواهد شد.



1399/01/19
23:02:22
3485
5.0 / 5
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات