كمبود بطری در صنایع غذایی

كمبود بطری در صنایع غذایی

به گزارش متخصص فلز بعد از كمبود و گرانی به وجود آمده در تامین بطری بسته بندی در صنایع غذایی مرتبط، هرچند مشكل كمبود تا حد زیادی به علت كوتاه كردن دست متخلفان، سودجویان و دلالان برطرف شده است اما گرانی ها كماكان پابرجاست.



به گزارش متخصص فلز به نقل از ایسنا، در شرایطی از چندی قبل كمبود بطری برای بسته بندی مواد صنایع غذایی اعم از آب معدنی و آشامیدنی، روغن نباتی، نوشابه و ماءالشعیر دردساز ساز شده كه به قول تولیدكنندگان این بخش صنایع مربوطه را با بحران مواجه كرده است و به منظور تولید، ظرف برای بسته بندی و عرضه در بازار به مقدار كافی وجود ندارد كه علی رغم برطرف شدن میزان ناچیزی از مشكلات، عمده مصائب پا برجاست و كماكان تولیدكنندگان با گرانی و كمبود روبرو هستند.
در این بین صنایع غذایی و دیگر صنایع وابسته به این بخش هم بعنوان مشتری این ظروف و بطری ها برای بسته بندی محصولات خود هم با مشكل رو به رو شده اند و ظرفی برای بسته بندی و عرضه محصول شان ندارند یا به سختی و با افزایش قیمت این نیاز صنعت را تامین می كنند.
این درحالی است كه ۱۳ خردادماه سال جاری مدیر كل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه ای به مدیر كل نظارت بر كالاهای غیر فلزی سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان خواهان "نظارت و جلوگیری از فروش پریفرم و سایر ملزومات پلاستیكی با قیمت های حاشیه ای بازار توسط تولید كنندگانی شده است كه مواد را با استفاده از بورس خریداری می كنند".
علاوه بر این لیست تولیدكنندگان پریفرم كه از شركت بورس كالای ایران خرید می كنند هم دریافت و تهیه شده است؛ ازاین رو وزارت صنعت، معدن و تجارت از سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان درخواست كرده ضمن نظارت كامل بر فعالیت واحدهای تولیدكننده پریفرم گزارش مربوطه را به اداره كل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت و كارگروه ساماندهی عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی منعكس كند.

پیمان فروهر – دبیر انجمن تولیدكنندگان آب های معدنی و آشامیدنی – در گفت وگو با ایسنا و در ارتباط با آخرین وضعیت تامین بطری بعد از كمبودها و گرانی های اخیر به وجود آمده، اظهار نمود: صنایع نوشابه، روغن نباتی، ماء الشعیر و مالت، آب بسته بندی و صنایع لبنی ۹۰ درصد پریفرم خویش را از تولیدكنندگان پریفرم خریداری می كند و تنها ۱۰ درصد تولیدكنندگان پریفرم هستند كه جواز خرید پت از بورس را دارند و مابقی آنها مجاز به خرید از بورس نیستند.

وی با اشاره به این كه در این راستا تنها ۱۰ درصد از تولیدكنندگان پریفرم منفعت دیده اند و كماكان مشكل تقاضای زیادی در بورس وجود دارد، اظهار نمود: پیش از اعمال اصلاحات ۳۶ هزار تن تقاضا در بازار وجود داشت كه تنها ۴۰۰۰ تن عرضه می شد، ازاین رو بعد از فشارهای وارده به پتروشیمی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بورس به جهت قطع دست دلالان، سودجویان و متخلفان درخواست و تقاضا به ۴۰۰۰ الی ۵۰۰۰ تن رسید.

فروهر با بیان این كه قیمت پت در بورس ۷۱۰۰ الی ۷۲۰۰ تومان است اما در بازار آزاد به میزان ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان قیمت دارد، اظهار داشت: تنها ۱۰ درصد از تولیدكنندگان پریفرم می توانند از بورس پت ۷۰۰۰ تومانی خرید كنند و ۹۰ درصد دیگر باید مواد را از پریفرم سازان معادل هر كیلو ۱۱ هزار تومان خریداری نمایند.

وی با اشاره به این كه وزارت صنعت، معدن و تجارت به تعزیرات دستور داده تا با متخلفان در این حوزه برخورد شود، اظهار نمود: برپایه این دستور قرار بر این شده كه پریفرم سازهایی كه از بورس خریداری می كنند شناسایی شده و براین اساس متخلفانی كه از بورس خرید و به قیمت بازار آزاد معامله می كنند مشخص شده و با آنها برخورد شود.

همچنین امیرهوشنگ بیرشك - دبیر انجمن صنایع روغن نباتی – در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با آخرین وضعیت تامین بطری بسته بندی، بیان كرد: هرچند عرضه در این راستا بعد از شرایط نابه سامان به وجود آمده بهتر شد، اما كماكان مشكل به صورت كامل حل نشده است و در این راستا تفاهمی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و هم بورس به وجود آمده تا سهمیه ای برای بخش صنعت در این رابطه تعیین كند.

وی ادامه داد: پیش از این به علت مسائل ارزی به وجود آمده تقاضا به شدت رشد كرد و غیرواقعی بود و همه قصد داشتند خرید و انبارشان را پر كنند بنابراین شاهد كمبود در بازار بودیم.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی با تاكید بر این كه كماكان ۷۰ درصد مشكلات مربوط به تامین بطری بسته بندی پابرجاست، تصریح كرد: مقرر است وزارت صنعت، معدن و تجارت با بورس تفاهمی را مدنظر قرار دهند و برای صنایع در نظر بگیرند و تامین بطری در حوزه روغن نباتی وجود نداشته باشد.

بیرشك با اشاره به این كه مجتمع تندگویان عنوان می كند كه ظرفیت تولید بیش از این میزان را ندارد، اظهار داشت: مشكلی كه هم اكنون با آن روبه رو هستیم این است كه مواد پتروشیمی را به واحدهای پریفرم سازی می دهند و در صنعت روغن نباتی عمده كارخانه ها واحد پریفرم سازی ندارند و باید پریفرم لازم را از بازار خرید كنند.

وی ادامه داد: هم اكنون واحدهای پریفرم سازی پریفرم را خریداری نموده و به قیمت بالاتری در بازار آزاد به فروش می رسانند كه در این رابطه مقرر است وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری لازم را انجام دهد و در همین راستا واحدهای پریفرم سازی كه از بورس خریداری می كنند را مشخص كردند.



 

1397/03/27
18:27:28
5056
5.0 / 5
تگهای خبر: بازار , بورس , پتروشیمی , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
متخصص فلز Metal Pro
متخصص فلز Metal Pro
metalpro.ir - حقوق مادی و معنوی سایت متخصص فلز محفوظ است

متخصص فلز

فلزکار متخصص فلزات